Gazi El Yaver Brüksel'de

BRÜKSEL (İHA) - Irak Devlet Başkanı Gazi El Yaver, Irak'ta terör eylemlerinde artış yaşandığını kabul etti, ancak seçimlerin planlanan zamanda yapılacağı sözünü verdi.

Brüksel'de AB Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Chris Patten ile görüşmesinin ardından açıklamalar yapan Yaver, "Teröristler son zamanlarda eylemlerini artırdılar. Demokrasiyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Seçimlere doğru ilerliyoruz. Allah'ın izniyle, seçimleri zamanında yapmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli" dedi. Yaver, çeşitli çevrelerin eleştirilerine karşın, Ocak 2005'te yapılacak seçimlere yönelik siyasi sürecin "çok güvenilir" olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

AB Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Chris Patten ise, Irak'ta sön günlerde artan terör saldırıları ve rehin alma eylemlerini kınadı. AB'nin Irak'taki seçim sürecine yönelik desteğini yineleyen Patten, terörün gerekçesinin olamayacağını ve terörizmle mücadele geçici Irak Hükümeti'ne yardımcı olacaklarını vurguladı. Yaver ile Patten'in, Irak'ta kaçırılan Fransız gazeteciler ile İtalyan yardım görevlilerinin akıbeti konusunda da görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.