Gazi Güder'in tahliyesi talep edildi

İSTANBUL (İHA) - Ergenekon davasının devam eden duruşmasında, çapraz sorgusuna geçilen emekli yüzbaşı Gazi Güder'in avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Duruşma devam ederken önceki duruşmada tahliye olan emekli astsubay Mahmut Öztürk, duruşmayı izlemek üzere salona geldi.

Duruşmada emekli yüzbaşı Gazi Güder'in savunmasının tamamlanmasının ardından çapraz sorgusuna başlandı. Duruşmada söz alan Güder'in avukatı Özbay Demirel, müvekkilinin örgüte üye olmaktan yargılandığını hatırlatarak, "Böyle bir örgütten bahsedilemez. Örgüt yoktur. Terör ve MİT'in gönderdiği örgüt şemaları birbirinden farklıdır. Bu nedenle müvekkilimin örgüt suçlaması düşmüştür. Müvekkilimin evinde ve işyerinde hiçbir suç unsuruna rastlanmamıştır. 4 gün gözaltında tutuldu ve daha sonra serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Ama daha sonra tekrar savcılık talimatı ile tutuklandı. Delil olmadan tekrar tutuklanması CMK'ya aykırıdır. Müvekkilimin ilk önce tahliyesini daha sonra ise beraatını talep ediyorum. İddianamede müvekkilimin telefon tapelerine de rastlanmamıştır. Örgütle bağı olmadığı açıktır. Ben müvekkilimin yazdığı yazılarda örgütle bir bağlantısını göremedim. Mailler suç unsuru taşımamaktadır" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık Güder'e "Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Ayşe Asuman Özdemir'den gelen her e-maili yine Ergenekon soruşturması sırasında hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'a mı yolluyordunuz?" diye sordu.

Bunun üzerine Güder, "Hayır yollamadım" diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Güder'e tutuklu sanıklardan Halil Behiç Gürcihan'ı tanıyıp tanımadığını sordu. Güder ise Gürcihan'ı tanımadığını söyledi.
Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın ise Güder'e, "Kuddusi Okkır şirketinizin danışmanlığını yaptı. Ona para ödediniz mi?" diye sorunca

Güder, "Avans olarak bir miktar ödedim. Makbuzları da var" diye cevap verdi.

Reklam
Reklam

Savcı Taşkın, emekli yüzbaşı Güder'e "Tutuksuz sanık Ayşe Asuman Özdemir'e gönderdiğin e-mailde "Ayşe Hanım artık komutan olmalısınız. Planlayıcı, örgütçü olmalısınız" yazmışsınız. Bu e-mailde neyi anlatmaya çalışıyorsunuz, Ayşe Hanım neyi örgütleyecek?" diye sordu.

Bunun üzerine Güder, "Çete anlamına gelmiyor. Düzenleyici anlamında örgüt ifadesini kullandım" diye yanıt verdi.

Tutuklu sanık emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, Gazi Güder'e soru soracağını belirterek, söz istedi. Daha sonra ayağa kalkan Tekin, "Kuddusi Okkır, Gazi Güder'i benimle tanıştırmak istemiş. Gazi Güder ise "Beni bu adamla mı tanıştıracaksın" demiş. Neden bu şekilde konuşmuş. Bunu öğrenmek istiyorum" diye sordu.

Bunun üzerine Güder, "Basında Muzaffer Tekin'in adının Danıştay saldırısına karıştığı için ve Ayşe Asuman Özdemir'in, Tekin hakkındaki konuşmalarından dolayı böyle dedim" diye yanıt verdikten, Tekin'i tanıdıktan sonra iyi biri olduğunu düşündüğünü söyledi.

Tutuksuz sanıklardan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ise duruşmada söz alarak, "Gazi Güder'in bilgisayarına el konuldu. Benimde bilgisayarıma el konulmuştu. Bilgisayarlar alındıktan sonra içine bilgi koymak mümkün müdür? Bana ait bilgisayarıma el konulduğunda içindeki bilgiler kopyalanıp bana verilmedi. Bu suç değil mi?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine Güder, bilgisayara bilgi konulabileceğini, konduktan sonra ise anlaşılabileceğini ancak bunun yüzde yüz bilinemeyeceğini söyledi.
Duruşma devam ederken bir önceki duruşmada tahliye olan emekli astsubay Mahmut Öztürk 11.20 sıralarında duruşmayı izlemek üzere salona geldi. Tutuksuz sanıklardan Ali Yasak ise Öztürk'e dönerek, "Geçmiş olsun" dedi.

Duruşmada emekli yüzbaşı Gazi Güder'in çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından tutuklu sanıklardan Halil Behiç Gürcihan'ın savunmasına geçildi. Duruşmada şu sıralar, tutuklu sanık Halil Behiç Gürcihan yazılı savunmasını okuyor.