Gazi Murat Caner: "benim Çektiğim Acıları Başkası Çekmesin Terör Bitsin"

Gazi Murat Caner, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da askerlik yapan Mehmetçik'in görev yapan polisin anne ile...

Gazi Murat Caner, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da askerlik yapan Mehmetçik'in görev yapan polisin anne ile babaları ve eşlerinin her gün kendisini aradığını belirterek, "Yüreğim yanıyor, haykırasım geliyor, benim çekiğim acıları başkaları çekmesin diye terör bitsin" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1997'de Kuzey Irak'a düzenlediği “Şafak” operasyonunda mayın patlaması sonucu gazi olan ve boynundan aşağısı tutmayan Astsubay Murat Caner, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un izniyle okullarda öğrencilere terör konferansı verdiğini bu nedenle öğrenciler ve aileleri arasında bir bağ oluştuğunu söyledi. Caner, sosyal paylaşım siteleri ve telefonla kendisine ulaşan asker ve polis yakınlarının çok zor durumda olduğunu kaydetti. Caner, terörün bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok zor şartlarda tipi de karda nöbet tutan Mehmetçik'e, polisimize selam olsun dualar olsun Allah'ım onları korusun ve sağ salim onları evlerine sevdiklerine kavuştursun. Bana çok gençten, öğrencilerden, anne babalardan, mesaj ve telefon geliyor. Murat ağabeyim benim ağabeyim, oğlum, eşim, sağ salim dönecek mi? Ne yapabilirsin diye soranlar oluyor. Ve şunu biliyorum ki en çok kalbimi ağrıtan şey, orada görev yapan eşler uyku uyuyamıyor, gözü yaşlı anneler her gün kötü bir haber gelecek diye gözü yaşlı dualar ediyor. O kadar zor ki, hiç orada çocuğu eşi bir yakını olmayan bunu bilmez. Ya da kolunu gözünü, bacağını kaybetmemiş, bir çok insan bunu bilmez" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Terörün bitmesini istemeyenlere davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini ifade eden Caner şunları kaydetti:

"Ne kadar kolay uzaktan sıcak ortamlardan konuşmak, eleştirmek. Ya da ha bire kendince çözüm üretmek. Ama bilin ki bu çözümü en çok ihtiyacımızın olmasının sebebi, gözü yaşlı anaların, 15 ay boyunca oğlu ya da eşi orada görev yaparken, uykusuz kalmalarından, onların çektiği ıstıraptandır. Diliyorum ki, bu analar bu kadar uykusuz kaldı, ıstırap çekti, belki saçları ağardı. Diliyorum ki bundan sonra 10 yıl, 20 yıl sonraki bugünün gençleri anneler, babalar çocuklarını vatan borcuna gönderdiğinde rahat uyusunlar. Çünkü uyku mutluluktur, bir anlamda o mutluluğu en fazla hak edenlerde anneler ve babalardır"

Caner, Türk annesinin, kızının, gencinin, neler düşündüğünü çok iyi bildiğini belirterek, "Bilin ki hepsinin bütün arzusu, kim ne derse desin, içi dışı nedir kimse bilmez ama terör bitsin diyor. Bu terörü artık yıllardır konuşmaktan ben bıktım, ben bu kadar acı çekerken, diğerleri çekmesin diye ne yapacağımı bilmiyorum emin olun bilmiyorum. Yüreğim yanıyor haykırasım geliyor, ama çaresizlikten bir köşede sadece dua ediyorum. Allah biran önce keşke terörü, akan kanı, şehit haberlerinin bitmesini nasip etsin" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: