Gazi Murat Caner, Bingöl Gazisini Ziyaret Etti

Bingöl'den askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda yaralanan Piyade Çavuş...

Bingöl'den askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda yaralanan Piyade Çavuş Bilgi Kayapınar'ı Gazi Murat Caner ziyaret ederek, "Ben bir zamanlar senin okuluna gelip şehitlik ve gaziliği anlatmıştım sen şimdi gazi oldun" diyerek Türk bayrağını hediye etti.

Bingöl'de 18 Eylül’de 10 askerin şehit olduğu hain saldırıda yaralanan askerlerden Piyade Çavuş Bilgi Kayapınar (21), Adana'daki baba evinde dinlenmeye devam ediyor. Boynundan ve omuzundan yaralanan gazi Kayapınar'ı gaziler ve yakınları da ziyaret ediyor. Kayapınar'ı en son Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 1997'de Kuzey Irak'a düzenlediği “Şafak” operasyonunda mayın patlaması sonucu gazi olan Astsubay Murat Caner ziyaret etti. Boyundan aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalye ile yaşam mücadelesini veren Caner gaziyi unutmadı. Gazi Caner, kendi gibi vatanı savunurken gazi olan Kayapınar ile sohbet ederken Kayapınar'ın lise yıllarında kendisinin okula gelerek gazilik ve şehitliği anlattığını öğrendi. Gazi Kayapınar, Caner'e "Biz sizden çok etkilenmiştik ben sizi örnek alıyordum, sizin gibi gazi oldum" dedi. Gazi Caner ise gençlerin kendisini arayarak ya da mesajla ulaşarak, "Biz de senin gibi gazi olmak istiyoruz, vatan için şehit olmak" istiyoruz dediklerini kaydetti. Gazi Caner, Kayapınar'ın bir amaç doğrultusunda vatanı, milleti, bayrağı ve dini için gazi olduğunu ancak diğer taraftan PKK'lıların boşa öldüğünü söyledi. Gazi Caner, kendisinin de eşinin de Kürt olduğunu bu mücadelenin Kürt, Türk meselesi olmadığını belirterek, "Bıraksalar Doğu ve Güneydoğu Anadolu çok güzel bir yer. Ama bir türlü bırakmıyorlar. Oranın insanları çok güzel insanlar" dedi.

Reklam
Reklam

Caner daha sonra Gazi Kayapınar'a "sen artık gazi oldun Türk Bayrağını hak ettin" diyerek yanında getirdiği Türk Bayrağını öperek gaziye verdi. Gazi Kayapınar'a Türk bayrağını öperek aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: