Gaziantep Botanik Bahçesi’nde Renk Cümbüşü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Botanik Bahçesi bin bir çeşit nergis ve sümbüllerle adeta görkemin zirvesine ulaştı.Fen...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Botanik Bahçesi bin bir çeşit nergis ve sümbüllerle adeta görkemin zirvesine ulaştı.

Fen İşler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, Botanik Bahçesinde 15 çeşit sümbül, 16 çeşit nergis ve 4 çeşit çiğdem olmak üzere toplam 35 çeşit değişik renklerde ve boyutlarda bitki, Gaziantep Botanik Bahçesi’nde ziyaretçilerini beklediğini belirterek, "Güzel kokusuyla insanları cezbeden sümbül, renkleriyle ve nazikliğiyle çiğdem, bütün gösterişiyle nergis, Prof. Einstein, Bell Song, Golden Ducat, Salome, Minnow ve daha birçok çeşitleri Gaziantep Botanik Bahçesi’nde yer alıyor"dedi.

Reklam
Reklam

Bahar ayının mutluluk, heyecan, yeniden canlanma olduğunu ifade eden Fen İşler Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, “Bitkilerin doğayla kavuşması insanlara ahengini sunmasıdır. Çiğdemlerin çıkışı doğanın uyandığının habercisidir, çünkü baharla birlikte ilk çiçek açanlardandır çiğdem. Renk renk çiğdemler bahçeyi ayrı bir görüntüye kavuşturur. Ardından çıkan sümbüller ise renkleri bir yana, mis gibi kokularıyla herkesi mest etmektedir. Çiğdem ve sümbüllerden sonra sırayı insanların onu övmesine gerek duymayan, ihtişamının farkında olan bir çiçek alır. Tabii ki bu çiçek nergis den başkası değildir” diye konuştu.

Botanik Bahçesine gelen ziyaretçileri muhteşem renk ve koku görüntüsüyle karşıladıklarını vurgulayan Sülü, “Bütün güzelliklerini sunan bu bitkilerimiz, bin bir çeşitleriyle sizleri bekliyor. Her sene olduğu gibi sene de rengârenk sümbüller, çiğdemler ve bütün ihtişamıyla nergisler gelenlerin ilgi odağı oluyor. Sadece görüntüsüyle değil kokularıyla da ziyaretçileri etkilemeyi bekleyen bu çiçeklerin Gaziantep halkıyla buluşma vakti geldi” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: