Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’teki terör saldırısından sonra kentte büyük bir kenetlenmenin...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’teki terör saldırısından sonra kentte büyük bir kenetlenmenin yaşandığını söyleyerek, “Gaziantep’in birliğini kimse bozamayacak” dedi.

Gaziantep’in bundan 90 yıl önce işgalciler tarafından bombalandığını, şimdi de içimizdeki düşmanlar tarafından bombalandığını ifade eden Güzelbey, “Ölenleri kimliğine baktığınız zaman ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. 9 aylık bebek, 3 yaşında çocuk, 10 yaşında çocuk, 20 yaşındaki bir kadıncağız kime ne faydası var” dedi.

Reklam
Reklam

Bu yapılan saldırıyı herkesin iyi sorgulaması gerektiğini dile getiren Güzelbey, “Sonra hemen bir toplumsal olay bekleniyor. Bir siyasi partinin il binası yakılmak isteniyor. Burada emniyetimiz çok ciddi bir sınav veriyor ve onu koruyor. Bana göre bir kırılma noktasıydı. Orası yakılıp yıkılsaydı sıra başka yerlere de gelecekti. Çünkü biz bu oyunu Türkiye’de gördük. Ardından da cenaze töreninde bir takım provokasyonlar yapıldı. Ancak Gaziantepliler bu provokasyonlara gelmediler. Biz Gaziantepliler birlikte yaşamayı bilen insanlarız. Şehir de canlı bir ekonomi var. Sosyal ve kültürel alanda şehir daime ön planda. Yabancıların gözdesi olan bir şehir. Sonuçta biz bu krizi kısa zamanda atlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Güzelbey, iş dünyasına ve Gaziantepli vatandaşlara bir çağrıda bulunarak, “Sakin programlarınızı iptal etmeyiniz. O zaman işte terörün oyununa gelmiş oluruz. 9 Kasım tarihinde Gaziantep’te önemli bir toplantı var. ‘Dünya İpekyolu Üzerindeki Şehirlerin Buluşması’. Ben dünden beri o şehirlere mail atıyorum, toplantı için hiçbir sorun yok. Cumhurbaşkanımız da söz verdi, bu olaydan sonra Gaziantep’e gelecek. Toplantımıza gelecek. Biz yeri geldiğimiz zaman iktidarı ile muhalefeti ile birbirimizi eleştiren insanlar bile olsak, ülke menfaatleri için biz bir araya geliriz mesajını verdik dünkü olayla. Dünkü bence en anlamlı olayı buydu” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili birçok kınama mesajları aldığını dikkat çeken Başkan Güzelbey, “Birçok mesaj aldım şu ana kadar ama en ilginci mailime gelen kına ve başsağlığı mesajı paylaşmak istiyorum. Altındaki imza Gaziantep Musevi Cemiyeti, Telaviv. 1980 yılına kadar Gaziantep’te çok sayıda Yahudi vardı. Şu an Telavivde’ler, İsrail’de yaşıyorlar. Orada bir cemiyet kurmuşlar. Biz bilmiyorduk. Adı da Gaziantep Musevi Cemiyeti. Onlar da bunu kınıyorlar. Terörün hiç kimse tarafından benimsenmediğini biz bu olayda gördük. Bütün dünya şu an Gaziantep’in yanında bize üzüntülerini bildiriyorlar ve terörü lanetliyorlar” ifadelerini kullandı.

“SANAYİMİZ ŞAHA KALKACAK”

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da, iş dünyasının dimdik ayakta olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Biz şu an dünyanın 171 ülkesine ihracat yapan bir ekonomiye sahibiz. 4 tane organize sanayimizle, şehrin içersinde 5 tane organize sanayi olmayan bölgemizle birlikte 210 bin üzerinde çalışan nüfusuyla bir şehiriz. Bunu biz değil Gaziantep halkı gerçekleştiriyor. Bu terör saldırının bizi hiçbir şekilde yıldırmayacağını bizi birbirimize kenetleyeceğini biliyorum. Bütün Türkiye’nin de bunu örnek alarak komşusunu öteleştirmekten çok komşusuyla kol kola girerek bu olayların karşısında dimdik ayakta durmayı inşallah bugün Gaziantep’te gösterdik. Bunda sonra da Türkiye’nin her şehrin her kasabasında da bu duruşu bu olayı yapacağına inanıyorum.”

Reklam
Reklam

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise, bu olayı şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, “Sadece Gaziantep değil bütün milletin başı sağ olsun diyorum. Gaziantep sanayi ve ticareti ile değil huzuru ve barışı ile model olmuş bir kenttir. Dolaysıyla Gaziantep’te böyle bir olayın olması Gaziantep’in ulaştığı sosyal barış ortamını bozacak gibi bir yaklaşımın sağlık bir yaklaşım olmaz. Şuan bizim ekonomimize bu olayın zarar verme gibi bir olayın ucundan bile geçemez” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: