Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Yaz Kampı Desteği

Büyükşehir Belediyesi ile Özel Güney Eğitim kurumları, çocuklar için yaz okullarında iş birliği yaptı.Özel Güney...

Büyükşehir Belediyesi ile Özel Güney Eğitim kurumları, çocuklar için yaz okullarında iş birliği yaptı.

Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı öğrencileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen Hafta Sonu Kampı’nda bir araya geldiler. Burç Ormanları’nda gerçekleştirilen etkinlikte, temel kampçılık bilgilerinin yanı sıra, liderlik ve takım çalışması eğitimleri verildi.

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklar tatili daha iyi değerlendirebilecekleri çeşitli aktivitelere katılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği hafta sonu kampları da bu konuda başı çekiyor. 192 hektar büyüklüğündeki Burç Ormanı’nda 3 günlük kampa katılan Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı öğrencileri, doğa yürüyüşüyle güne başladılar. Gruplar halinde sabah kahvaltılarını yapan kampçılara, liderlik ve takım çalışması eğitimleri verildi.

Reklam
Reklam

Doğal bir ortamda, deneyimsel öğrenme modeline dayalı birçok farklı aktivitenin yer aldığı açık havada eğitim faaliyetlerine katılan çocuklar, kampçılık temel bilgilerinin yanı sıra, okçuluk, kişisel gelişim, hafıza teknikleri, arama-kurtarma, telsiz ve haberleşme, ilk yardım, çevre ve orman, itfaiye-yangın, resim, müzik ve doğa mühendisliği gibi aktivitelerde yeteneklerini de keşfetme imkanı buldular.

Kampçılar, aldıkları eğitimler doğrultusunda her gece düzenlenen kamp ateşi programında hünerlerini sergilediler. Grup liderleri ve velilerin de eşlik ederek hoşça vakit geçirdiği etkinlikler, çeşitli yarışmalar ve gezilerle renklendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, çocukların ve gençlerin kişisel gelişimleri ve özgüven kazanmaları için oldukça önemli olan doğa ile iç içe gerçekleştirilen bu tür etkinlikleri her zaman önemsediklerini, Özel Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı’na bu etkinliklere destek vermekten memnun olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: