Gaziantep Büyükşehir Belediyesine Üç Ödül

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi son dönemlerde yaptığı yatırımlarla ulusal ve uluslar arası alanda üç ödüle layık görüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi son dönemlerde yaptığı yatırımlarla ulusal ve uluslar arası alanda üç ödüle layık görüldü.

TRT GAP Radyosu'nun Günle gelen programına telefonla katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Son dönemlerde uluslar arası boyutta bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek "Elde ettiğimiz bu üç ödülle ülkemizi onurlandırdık" dedi.

"Gaziantep'i ve dolayısıyla Türkiye'yi Avrupa ülkelerinde daha iyi nasıl tanıtırız- " çabası içinde olduklarını belirten Güzelbey, yaptıkları icraatların neticesinde Avrupa Konseyi tarafından ödüllere layık görüldüklerinin altını çizerek, ilk ödülü Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgeler Komitesi tarafından 'İnsan Hakları ve Demokrasi' alanında '12 yıldız şehir' ödülünü aldıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Starzburg Belediyesi ile birlikte bu ödülü aldıklarını vurgulayan Güzelbey,"Bu ödül, ülkemiz, kentimiz ve dolayısıyla bölgemiz için bir onur kaynağı oldu" diye açıkladı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nin Gaziantep'e Avrupa Diploması Ödülü'nü verdiğini aktaran Güzelbey, Gaziantep'in özellikle son dönemlerde uluslar arası platformlarda adından sıkça söz edilmeye başlandığını aktardı.

Yapılan kültürel, tarihi eser restorasyonları ve yapılan yeni müzelerin bu ödülleri almalarında önemli faktörler olduğunu kaydeden Güzelbey, bundan önce de Federal Almanya Cumhurbaşkanlığı'nın Liyakat Nişanı'nı Gaziantep olarak aldıklarını vurguladı.

Güzelbey şunları belirtti:

"Bu ödüllerin verilmesinde en önemli etken Gaziantep'te yaptığımız tarihi ve kültürel yatırımlar oldu. Bugün dünyanın en büyük Mozaik Müzesi Gaziantep'te. Bunun yanında son 8 yılda Gaziantep'te 8 yeni müze açıldı. Bu da kentimizin turizm alanında önemli bir ivme kazanmasına neden oldu."

Bu yatırımları ve yenilikleri ödül almak için yapmadıklarını dile getiren Başkan Güzelbey, Gaziantep'e en büyük yatırımın kente bir kimlik kazandırmak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz