Gaziantep Çiçeklerle Güzelleşiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Gaziantep değişik semtlerinde yol ortasında bulunan refüjlere...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Gaziantep değişik semtlerinde yol ortasında bulunan refüjlere 300 bin adet çiçek dikiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü baharın gelmesiyle çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin çeşitli kavşakları ve refüjlerinde çiçek ekimi aralıksız sürdürülüyor. Ekilen çiçeklerin yaz çiçekleri olduğunu belirten belediye çalışanları, şehrin muhtelif yerlerinin tüm kesimine yaklaşık 300 bin adet çiçek ekeceklerini söylediler.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Gaziantep’in dünya kenti olması için her alanda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Hemşehirlerimize kaliteli, yaşamaktan keyif duydukları bir kent sunabilmek için alt yapı, üst yapı, ulaşım ve telem belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel yaşam alanları ile faaliyetleri sunmaya devam ediyoruz. Bugün Gaziantep bir dünya kenti haline geldi. Tarihi ve kültürel restorasyonların yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleri ile de kentin sosyal restorasyonuna da ağırlık veriyoruz" dedi.

Şehirde yaşayan insanlar başta olmak üzere bu kente gelen yerli ve yabancı konukların da şehrin görüntüsünden keyfi alabilmeleri için çevre ve rekreasyon düzenlemelerini de yaptıklarını belirten Güzelbey, "Bu çerçevede mevsimine uygun çiçek ve bitkilerle Gaziantep’in bu görünümünü zenginleştiriyoruz. Bölgenin tek ve en büyük botanik bahçesi insanların vaz geçilmez mekanlarından biri oldu. Burada yüzlerce tür ve binlerce çeşit çiçekle bezenmiş bu alanda insanlar keyifli ve unutulmaz anlar yaşıyorlar. Bunun yanı sıra, şehrin giriş ve çıkışları başta olmak üzere birçok alanda yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile Gaziantep’i, yeşil Gaziantep olması en büyük arzumuzdur"diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: