Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Ile Baro Arasında Işbirliği Protokolü

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, kentte görev yapan gazeteci üyelerinin kamu hizmeti olan mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorluklar neticesinde

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, kentte görev yapan gazeteci üyelerinin kamu hizmeti olan mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorluklar neticesinde uğradıkları ve uğrayabilecekleri hak ihlallerine karşı kamuoyunda farkındalık oluşturarak, mesleki faaliyetin icrası sırasında yaşanan sorunları asgariye indirmek amacıyla Gaziantep Barosu ile işbirliği protokolü imzaladı. Cemiyetin toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep Baro Başkanı avukat Bektaş Şarklı, komisyonda görev alacak avukatlar ve cemiyete üye gazeteciler katıldı.
Törende konuşan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, gazeteciliğin riskli meslek gruplarında yer aldığını belirterek, bu konuda basın iş kolunda bazı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
Kamu görevi yapan gazetecilerin kavgalarda, cinayetlerde, saldırılarda, eylemlerde ve benzeri toplumsal olaylarda görevini en iyi şekilde yapmak için cereyan eden olayların içerisine dahil olmak zorunda kaldıklarını ifade eden ibrahim Ay, şunları söyledi:
"Doğru bilgi ve doğru habere ulaşma amacında olan meslektaşlarımızın çalışması sırasında, zaman zaman istenmeyen olaylar meydana gelmekte ve meslektaşlarımız şiddet ve benzeri durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu tür durumlarda gerekli hassasiyeti gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Haber yaparken, engellenen veya farklı sorunlarla karşılaşan arkadaşlarımızın, hukuki destek almaları konusunda girişimde bulunduk ve Gaziantep Baro Başkanımız Avukat sayın Bektaş Şarklı ile bir görüşme yaptık ve bu konuda bir protokol imzalamayı teklif ettik. 10 maddelik bu protokolü imza altına aldık. 1 ay içerisinde baromuzdan ve cemiyetimizden belirlenen 3’er kişilik temsilci bu protokolün uygulama aşamasıyla alakalı olarak çalışmaları başlatacaklardır."
Gaziantep Baro Başkanı Av. Bektaş Şarklı ise, imzalanan protokolün iyi niyet temelinde hazırlandığını ve ileri dönme de AB fonlarından da yararlanılarak içerik ve kapsam olarak genişletilebileceğini anlatarak, "Basın mesleği risk altında olan meslek grupları arasında yer almaktadır. Bizlerin ve kamuoyunun sözcüsü olan basın çalışanları zaman zaman şiddete maruz kalmaktadır. Kadına ve çocuğa şiddette olduğu gibi basın iş kolunda yaşanan şiddet olaylarının da önüne geçilmesi için alınacak önlemler büyük önem arz etmektedir. Bu konuda gerek akademisyenlerimiz ve gerekse diğer ilgililerle sürekli işbirliği halinde olacağız. İyi niyet çerçevesinde önü açık bir protokol yaptı. Şayet ihtiyaç olursa kapsam ve içeriği genişletilebilir. Basın mensuplarının görevlerini yaparken, çalışma şartlarının iyileştirilmesi elbette haber alma ve haberi iletme konusunda da kolaylık getirecektir. Bu çerçevede imzalanan bu protokolün önemli bir adım olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve Baro Başkanı avukat Bektaş Şarklı, hazırlanan işbirliği protokolünü imzaladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: