Gaziantep Hayvanat Bahçesine Yeni Misafir

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yeni tür misafirlerini ağırlamaya devam ediyor....

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yeni tür misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Güney Amerika’dan getirilen Karıncayiyenler ziyaretçilerin büyük ilgisini topluyor.

Türkiye’nin ve Dünya’nın çeşitli illerinden gelen insanların merak ve heyecanla dolaştığı Gaziantep Hayvanat Bahçesi, hayvan türlerine bir yenisini daha ekledi. Uzun zamandan beri beklenen Karıncayiyen türü Hayvanat Bahçesi’ndeki yerini aldı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne iki tane Karıncayiyen getirdiklerini açıklayan Hayvanat Bahçesi’nin de bağlı bulunduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler,”Uzun süren çalışmalarımızın ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesine iki tane karıncayiyen getirdik. Bunlardan biri dişi biri de erkek. Bunlar Güney Amerika’nın Peru şehrinden geldiler. Yaşam alanları orası. Uzun süren yazışmalardan sonra bu hayvanları Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirdik. Bu hayvanların özellikleri; ağızlarında hiç dişlerinin olmaması ve 45 santimetre dillerinin olmasıdır. Bunlar yüksek yerlerde yaşamayı ve birbirlerine sarılarak uyumayı seviyorlar. Bu hayvanlara uygun bir yaşam ortamı sağladık. Ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyorlar. İnsanlar Karıncayiyen’i görebilmek için akın akın Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne gelmektedirler” dedi.

Reklam
Reklam

Karıncayiyenlerin beslenebilmesi için karınca üreteceklerini söyleyen Özsöyler,”Bunlar karıncayı çok seviyorlar. Bunlar için karınca üretmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra yumurta, yoğurt ve köpek mamasından bir menü hazırlıyoruz kendilerine. Dişleri olmadıkları için beslenmelerini dilleriyle yapıyorlar. Bu hayvanların günlük karınca ihtiyacı 20-25 tanedir. Şuanda karıncaları üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Karıncayiyenlerin bir yaşında olduğunu hatırlatan Özsöyler, iki yaşından itibaren doğurganlık özelliği kazanan Karıncayiyenlerden önümüzdeki yıl yavru alabileceklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: