Gaziantep, Hıdrellez Bayramını Coşku İle Kutladı

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan, baharın sembolü olan Hıdrellez Bayramı Gaziantep'te coşku ile...

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan, baharın sembolü olan Hıdrellez Bayramı Gaziantep'te coşku ile kutlandı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve ilçe belediyeler tarafından katkı sunulan Hıdrellez Bayramı konserler ve halaylarla kutlandı. Gaziantep halkının vazgeçilmez mekanı olan Kavaklık Mesire Alanı, dileklerini kağıtlara yazan vatandaşların Alleben Deresine atma yarışına sahne oldu. Kavaklık Mesire alanında gerçekleşen Hıdrellez Bayramı kutlama şenliklerine Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, kurum temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz,"Hıdrellez Bayramınızı Büyükşehir Belediye Başkanımız adına kutlamak istiyorum. Barışın, huzurun, dostluğun ve kardeşliğin ifadesi olan bu bayramın temellerimizi güçlendirmesini diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak konserlerle eğlencenize katkıda bulunduğumuz Hıdrellez Bayramımız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yerel Sanatçı Faruk Lök ve Haşıl Grubu'nun seslendirdiği Gaziantep Yöresine ait hareketli türkülerde Kavaklık Mesire Alanı'nın dolduran vatandaşlar halay çektiler. Faruk Lök ve Haşıl Grubu'nun ardından sahneyi alan Hasan Çoban izleyenleri coşturdu. Güneşli bir havada kutlanan Hıdrellez Bayramında çocuklar, atlıkarıncaya binmek ve kağıtlara yazılarak Alleben Deresi'ne bırakılan dilekleri toplamak için yarıştılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: