Gaziantep İhracatı İlk Yarıyı İyi Geçirdi

İhracatta yükselişini sürdüren Gaziantep, yılın ilk altı ayında yüzde 12,2 artışla 3 milyar 143 milyon...

İhracatta yükselişini sürdüren Gaziantep, yılın ilk altı ayında yüzde 12,2 artışla 3 milyar 143 milyon 889 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yıl Haziran ayında geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 9,1 oranında artışla toplam 512 milyon 69 bin dolar değerinde ihracat yapıldığını belirtti.

Aylık ihracata göre Gaziantep’in, Haziran ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan Konukoğlu, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

“Ocak-Haziran dönemi dikkate alındığında ise Gaziantep ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,2 oranında artarak 3 milyar 143 milyon 889 bin dolara ulaştı. 2012 yılı Ocak-Haziran döneminde ise Gaziantep’ten 2 milyar 803 milyon 155 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı. En fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 il arasında Gaziantep, bu yılın ilk yarısında yüzde 12,2 oranla ihracatını en fazla artıran il oldu.”

Gaziantep’in ihracat artışının Türkiye’nin üzerinde seyrettiğini ifade eden Konukoğlu, Türkiye’den yapılan ihracatın Haziran 2013’de yüzde 0,6 ve ilk yarıda toplam yüzde 2,5 arttığına dikkati çekti.

CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Gaziantep’in üretimden ihracata, yatırımdan istihdama ekonominin kalbinin attığı önemli merkezlerden birisi konumuna geldiğini vurgulayan GSO Başkanı Adil Konukoğlu, büyük başarıya imza atan bütün ihracatçılara ve çalışanlarına teşekkür etti.

Türkiye’nin büyümesi için daha fazla dış satım yapmaya ihtiyacı olduğunu ve bunu Gaziantepli ihracatçıların en iyi şekilde gerçekleştirdiğini kaydeden Konukoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Gaziantep’te birlik beraberlik içinde, ortak akılla hareket etmemiz ekonomik başarıyı da beraberinde getiriyor. Yılın ilk yarısında ihracatta başarılı bir performansa imza attık. Ancak ulaştığımız bu seviyenin yeterli olmadığını biliyoruz. Amacımız 2023 yılında Gaziantep’i 30 milyar dolar ve Türkiye’yi 500 milyar dolar ihracat hedefine taşımak. Bu hedeflerimizi yakalamak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.”

Konukoğlu, Gaziantep ihracatçısının iyi yolda olduğunu ve her geçen gün ihracatını katladığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: