Gaziantep Ile Mardin Arasında Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu ile Mardin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kardeş okul oldu. 'Uzakta...

Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu ile Mardin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu kardeş okul oldu. 'Uzakta Bir Kardeşim Var' projesi kapsamında kardeşlik protokolü imzalayan Mardin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu öğrencilerinin buluşmasında renkli sahneler yaşandı.

Mardin’in Derik ilçesinden gelen 30 kişilik idareci, öğretmen, veli ve öğrenci grubu, Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nun misafiri oldu. İki günlük kardeşlik ziyaretinde, Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nun velileri tarafından akşamları aile ortamında misafir edilen Mardinli öğrenciler, gündüzleri ise şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

Reklam
Reklam

Proje sayesinde, Gaziantep’teki kardeşleriyle tanıştıklarını anlatan Mardinli öğrencilerden Sevgül Abuka, "Gaziantep’teki kardeşlerimizle tanışma fırsatı bulduk, onların evlerine misafir olduk. Daha önce sadece var olduğunu bildiğimiz bir şehre geldik. Burada kardeşliğin tadını çıkartıyoruz. Kardeşliğin sadece kan bağıyla değil de sevgi bağıyla da oluşabileceğini öğrendik." dedi.

Öğrencileri evinde misafir eden veli Özlem Özkeçeci ise kardeşlik bağlarını güçlendirecek projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Mardin'den gelen öğrencileri evimizde misafir etmekten mutluluk duyduk. Oğlum ve kızımın 3 kardeşi daha oldu. Bu projenin hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum." diye ifade etti.

Gaziantep’e ilk defa geldiğini belirten Mardinli öğrenci velisi Ramazan Adar da "Çok güzel iki gün geçirdik. İyi ki bu köprüler kurulmuş ve kardeşlik bağı oluşmuş. Kardeşlik en büyük zenginliğimiz. İnşallah hep birlikte bu köprüleri genişleteceğiz ve büyüteceğiz." diye konuştu.

Mardin’den gelen misafirleri sıcak bir şekilde karşılayan Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nun idareci, öğretmen ve öğrencileri, kardeş okul projesinin kendileri açısından önemli olduğunu, bundan böyle iki okul arasında bir gönül köprüsü oluşacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: