Gaziantep Ile Tunus'un Airana Kenti "kardeş Şehir" Oldu

GAZİANTEP (AA) -  Tunus'un Airana kendi Belediye Başkanı Karim Helali ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Tunus'un Airana kendi Belediye Başkanı Karim Helali ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey törende, Avrupa'nın ve diğer dünya kentlerinin birçok şehri ile "kardeş" olan Gaziantep'in, bugün de Tunus'un Airana kenti ile protokol imzaladığını belirtti. Tunus ile Türkiye'nin yakın ilişkileri olduğunu, var olan bu ilişkileri daha üst seviyeye çıkartmak için Gaziantep'in kendine yakın gördüğü Airana kenti ile kardeşlik protokolü imzaladığını vurgulayan Güzelbey, bu çerçevede kentin yerel kültürünü, sanatsal etkinliklerini, ticaretini ve sanayisini burada tanıtma imkanı bulacaklarını ifade etti. Güzelbey, "Kardeş şehir ilişkilerini sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin tesisi için iyi bir fırsat olarak görüyoruz. Bu ilişki tek taraflı değil. Bu temaslarla her iki taraf da birbirine önemli katkılar sağladı" değerlendirmesinde bulundu. Ariana Belediye Başkanı Karim Helali ise Gaziantep ile kardeş kent olmaktan çok mutlu olduklarını bildirdi. Bu ilişkiyi pratik olarak değil kalben ve ruhen de kurduklarını belirten Helali, kentin gelişmiş ve kendini uluslararası boyutta iyi tanıtmış bir kent olarak gördüklerini anlattı. Helali, Gaziantep'in deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanacaklarını da kaydetti. Başkan Güzelbey, Karim Helali'ye el yapımı bakır tabak, Helali ise Güzelbey’e Tunus halısı hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: