Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Fırat Gezisi

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce kent içindeki tarihi yerleri...

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce kent içindeki tarihi yerleri ve müzeleri gezen üyeler, bu defa Fırat havzasındaki tarihi mekanları ziyaret etti.

Birecik Barajı'nın olduğu bölgeden gemi ile başlayan gezi; Zeugma Antik Kenti, Halfeti ve Rumkale’ye kadar devam etti. Üyelerin aileleriyle birlikte katıldığı gezide, Fırat havzasının turizme açılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Gezinin amacının üyeleri kaynaştırmak olduğunu ifade eden İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, "Yönetime geldiğimiz günden beri üyeler arasındaki diyalogu geliştirmek için etkinlikler düzenlemekteyiz. Özellikle tarihi mekanları üyelerimiz işlerinden dolayı bireysel olarak gezme imkanı bulamıyorlar. Oda olarak tüm üyelerimizle geziyi organize ederek bu imkanı yarattık. Daha önce şehir gezisi yaparak kentimizdeki tüm tarihi yerleri ve müzeleri gezdik. Bugün de Fırat havzasındaki tarihi dokuyu ve doğal güzelliklerin keşfine çıktık. Üyelerimiz aileleriyle katıldılar ve birlik beraberlik içerisinde bir hafta sonu geçirdik. Mesleğimiz gereği bu havza içerisinde tarihi dokuyu bozmadan turizm yatırımları yapılması konusunda da fikirleri tartıştık. Bu kadar güzel bir doğa ile tarihin iç içe olduğu bu bölgenin daha fazla turist çekmesi gerektiği konusunda ortak bir görüş ortaya çıktı. Çünkü Fırat havzası; Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman topraklarını kapsayan geniş bir bölgedir. Buralarda önemli turizm yatırımları olabilir. Yetkililer bu konuda projeler geliştirebilir" dedi.

Reklam
Reklam

Melih Meriç, önümüzdeki günlerde benzeri etkinlikler düzenleyerek, üyeler arasındaki kaynaşmayı artıracaklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: