Gaziantep Kısa Kısa-"Türk-Macar Türkoloji" Sempozyumu Kapsamında Panel Düzenlendi

Gaziantep'te düzenlenen "Türk-Macar Türkoloji" sempozyumu kapsamında panel düzenlendi.

Gaziantep'te düzenlenen "Türk-Macar Türkoloji" sempozyumu kapsamında panel düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi'nden(GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Türkolog Prof. Dr. Mihayl Dobrovits ve GAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Soğukömeroğulları konuşmacı olarak katıldı.

Dobrovits, ölümünün yüzüncü yılında Vambery'i anlattı.

Turancılık üzerine konuşan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Soğukömeroğulları da Turan teriminin coğrafi ve siyasi olmak üzere iki anlamda kullanıldığını söyledi. Soğukömeroğulları, "Siyasi anlamda Türklerin doğal birliği anlamını taşıyan Türkleri sadece bir bayrak altında birleştirmeyi kendine amaç edinen turanı bütün Türk boylarını içine alan bir kavramdır. Bu kavramın içinde Özbekler, Kırgızlar, Tatarlar yer alıyor" dedi.

Reklam
Reklam

-Güvenli Okul Projesi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, "Güvenli Okul Projesi" uygulamaya devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, projenin Gaziantep merkezde bulunan 59 lise, 175 ilköğretim okulu olmak üzere toplam 234 okulda eğitim gören 293 bin 332 öğrenciyi kapsadığı belirtildi.

2010-2011 eğitim öğretim döneminde alınan tedbirlerin gözden geçirildiği, okullarda meydana gelen olaylar değerlendirildiği, okul irtibat görevlilerinin günlük olarak hazırladıkları raporların incelenerek okulların risk derecelerinin yeniden belirlendiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi.

"Yapılan analizler ışığında; 2011-2012 eğitim öğretim dönemi için okullarda güvenli eğitimin sağlanması yönünde alınan tedbirler ve yeni yapılanmalar oluşturulmuş. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekipleri ile birlikte okulların çevresinde rutin olarak 'güvenli okul uygulaması' yapılmaktadır. Bu zamana kadar her biri farklı okul çevresinde olmak üzere ilimiz merkezindeki toplam 234 okul çevresinde güvenli güvenli okul uygulaması yapılmış, okul ve okul çevrelerinde toplam 1908 şahıs incelenmiş, çeşitli suçlardan aranan 6 şahıs ve kayıp olarak aranan 2 şahıs olmak üzere toplam 8 şahıs yakalanarak haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır."

Reklam
Reklam

Uygulamalar kapsamında okul çevrelerinde bulanan umuma açık 243 işyerinin de denetlendiğini bildirilen açıklamada, mevzuatta belirtilen şartları taşımadığı tespit edilen 53 işyerine yasal işlem yapıldığı, durumundan şüphelenilen 91 aracın incelendiği, 3 araç trafikten men edildiği kaydedildi.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde 59 lise ve 175 ilköğretim okulunda birer irtibat görevlisi olarak 234 polis memurunun görev yaptığı bildirilen açıklamada, "Öğrencilerimizi polisiye tedbirlerle korumanın yanı sıra velilerimize büyük görev düşmektedir. Çocuğu sadece okula göndermekle kalmayıp, çocukların okuldaki durumu ve sonrasını da takip etmeniz gerekmektedir" denildi.

-Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik seminer

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi amaçlayan projeler uyguluyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, aile içi şiddetin vatandaşlar için bireysel güvenlik tehdidi olarak değerlendirildiği belirtilerek, çoğunlukla kadınların ve küçük yaşta çocukların maruz kaldığı, sosyal yaşam, ekonomik hayat, örf adet ve töre gibi unsurların aile içi şiddeti tetiklediği tespit edildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizdeki risk altında bulunan mahallelerimizde Toplum Destekli Şube Müdürlüğü görevlilerimizce vatandaşlarımızla birebir yaptığımız çalışmaların yanı sıra halk eğitim merkezlerinde ve toplantı salonlarında risk altında bulunan bayan ve çocuklarımıza yönelik seminerler düzenlenmektedir. Seminerlerimiz Toplum Destekli Polislerin organizasyonu ile psikolog Sabri Özdemir tarafından verilmektedir. Bu seminerlerde aile içi şiddetin nedenleri, önlemleri ve başvurulacak hukuki yollar anlatılmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: