Gaziantep Kolej Vakfı Hatıra Ormanı Büyüyor

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Hatıra Ormanı'nın bakım ve temizliğini yapan öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri çeşitli fidanları...

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Hatıra Ormanı'nın bakım ve temizliğini yapan öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri çeşitli fidanları kendi elleriyle dikerek ormanın büyümesi ve gelişmesine katkı sağlıyor.

Eğitim alanındaki başarılı çalışmalarıyla isminden sıkça söz ettiren (GKV) Özel Okulları öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleriyle de önemli ilklere imza atarak başarılarını sürdürüyor. GKV Hatıra Ormanını sık sık ziyaret eden öğrenciler orman bakımını en iyi şekilde yaparken yeni toprağın yeni fidanlarla buluşmasını da sağlayarak hatıra ormanlarının gelişmesi, büyümesi ve güzelleşmesi için çalışıyor. Öğrenciler düzenledikleri bir geziyle GKV Hatıra Ormanı'nda çevre temizliği ve düzenlemesi yaptıktan sonra beraberlerinde getirdikleri çeşitli fidanları toprakla buluşturdu. Öğrenciler bu çalışmalarda toprağı ve üretimi yakından tanıma fırsatı yakalarken gelecek nesillere bırakılacak olan en büyük mirasın doğal çevre ve ormanlar olduğu gerçeğini de bir kez daha iyi anladılar.

Reklam
Reklam

Öğrenciler GKV’ ormanında bakım yaptıklarını belirterek, “Burada çevreye bilinçsizce atılan atıkları topladık. Ormanımızın temizlik işlemlerini tamamladıktan sonra fidanlarımız için çukurlar kazarak yeni fidanlar diktik. Gün boyu süren etkiliğimizde güzel bir de piknik yaparak bol oksijenli bir ortamda bir gün geçirmenin keyfini yaşadık. Bu ülke bizim, bu dünya bizim. Bu ülkeye ve bu dünyaya bol bol ağaç dikmek zorundayız. Küresel kirlenmenin önüne el birliğiyle geçebiliriz. Yok olan ormanlarımızın yerine yenilerini yetiştirmek zorundayız” dedi.

Etkinliğin ardından öğretmenleriyle birlikte piknik yapan öğrenciler, piknik atıklarını da beraberlerinde getirdikleri çöp poşetlerine koyarak örnek bir davranış sergilediler. Öğrenciler ayrıca piknikçileri de uyararak, “Atıklarınızı lütfen çöp poşetlerine koyarak çöpe atınız. Ormanı kirletmeyiniz” uyarısında bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz