Gaziantep Kolej Vakfı'nda 11. Uluslararası Halkoyunları Festivali Başlıyor

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Gaziantep’in ilk tescilli...

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Gaziantep’in ilk tescilli uluslararası Halkoyunları Festivali Çarşamba günü düzenlenecek olan kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Bu yıl festivale katılmak üzere GKV Özel Okullarının konuğu olarak ülkemize davet edilen Ukrayna, Romanya, KKTC, Hindistan, Gürcistan, Çavaşistan, İnguşetya ve Türkiye’yi temsilen GKV Özel Okulları Halkoyunları ekipleri yer alıyor. Festival korteji yarın Çarşamba Günü saat 16.00’da Gaziantep Lisesi’nin önünden hareket ederek Demokrasi Meydanı’na gelecek. Festival ekipleri ilk gösterilerini saat 16.30’da Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirerek izleyicilerle buluşacak. 11. Uluslararası Halkoyunları Festivalinin açılış töreni ise akşam saat 20.00’de GKV Özel Okulları eğitim kampusunda düzenlenecek törenle start alacak. Festival ateşinin yakılmasının ardından konuk ülke oyuncuları ilk gösterilerini sergileyecek. Üç gün sürecek olan festivalde her gün bir çok etkinlik gerçekleştirilirken yabancı ülke ekipleri her akşam sahne alarak ülkelerine ait bir çok gösteriyi de sahneleyecek. Festival galasının 31 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de gerçekleştirileceği ve konuk ülke ekiplerinin son gösterilerini gala gecesinde yapacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

GKV Özel Okulları’nın 11. Kültür Etkinlikleri kapsamında yarın açılışı gerçekleştirilecek olan Bahar Şöleni ile Bilim-Sanat etkinlikleri de GKV Özel Okulları bahçesinde ve çok amaçlı salonlarında yer yapılacağı bildirildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Gece Yolcuları adlı ünlü gurup 1 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bahçesinde sevenleriyle buluşacak. GKV’nin kuruluşunun 50. yılı etkinlikleri kapsamında sahne alacak olan Gece Yolcuları sevilen bir çok eserini seslendirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: