Gaziantep Lisesi’nde kariyer günleri başladı

Gaziantep Lisesi'nde öğrencilerin üniversitede doğru meslekleri seçmeleri için "Kariyer Basamaklarında Yükselme" konulu konferans düzenledi. Konferansa...

Gaziantep Lisesi'nde öğrencilerin üniversitede doğru meslekleri seçmeleri için "Kariyer Basamaklarında Yükselme" konulu konferans düzenledi. Konferansa katılan uzmanlar öğrencilerin tercih yaparken dikkat edecekleri hususlara değindi. Kendi mesleklerinin özeliklerini tanıtan uzmanlar, öğrencilerin mesleklerle ilgili sorularını cevapladı.
Gaziantep Lisesi'ndeki konferansa konuşmacı olarak Adli Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bekir Karaaslan, Estetik uzmanı Dr. Beril Özlem Leylek, Diş hekimi Hatice Derya Gürsel katıldı. Adli Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Bekir Karaaslan, adlı tıp alanının sabır gerektiren bir meslek olduğunu belirtti. Karaaslan, "Biz sürekli otopsiyle, yaralanmalarla ilgileniyoruz. Bizim yaptığımız incelemelere ve hazırladığımız raporlara göre birçok suç aydınlanıyor. Türkiye'de 300 civarında adli tıp uzmanı var. Statüsü yüksek bir meslek, öğrencilerin bu mesleği seçmelerini öneriyorum." dedi.
Estetik uzmanı Dr. Beril Özlem Leylek, insanların güzelliğe önem verdikleri bir devirde yaşadıklarını belirterek geleceğin en iyi mesleklerinden birisinin estetik alanında yapılacak uzmanlık olduğunu belirtti. Leylek, "Estetik alanı insanların bedenlerinde yapılacak güzel rötuşlarla insanı mutlu etmektir. Bu sebep bizler hem bedenin hem de ruhun güzelleşmesine yardımcı oluyoruz." diye konuştu.
Diş hekimi Hatice Derya Gürsel ise diş hekimliğinin önemli bir meslek olduğu olduğunu belirtti. Diş hekimliğinin el becerisi gerektirdiğini, kendisinin de bu alanı ölümcül riskler olmadığı için seçtiğine değindi.
Gaziantep Lisesi Müdürü Mehmet Kırıcı, öğrencileri daha iyi meslek seçmeleri için okulumuzda başlatılan "Kariyer Basamaklarında Yükselme" konulu konferanslarının devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz