Gaziantep Merkezli Kaçakçılık Operasyonu

Gaziantep merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, aralarında 1 polis ile sınırda görevli 7 askerin bulunduğu 58 kişi

Gaziantep merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, aralarında 1 polis ile sınırda görevli 7 askerin bulunduğu 58 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Suriye uyruklu kişiler aracılığıyla temin edilen kaçak malzemelerin sınırdan tel örgü üzerinden atılarak "sırtçı" tabir edilen kişiler aracılığıyla Karkamış ilçe merkezinde depolanması ve Gaziantep ile Şanlıurfa merkezli pazarlandığı yönündeki iddia üzerine üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Yasa dışı terör örgütünün gümrük kaçakçılığından pay aldığı iddiaları doğrultusunda genişletilen planlı ve teknik takipli soruşturma kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Gaziantep, Karkamış ve Nizip ilçe merkezleri ve köyleri ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Niğde merkezinde 64 adreste arama yapıldı.

Gaziantep'teki bölümünde helikopter destekli gerçekleştirilen operasyonda, aralarında biri polis memuru ve 7'si sınırda görevli er olmak üzere toplam 58 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılara ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda toplam 23,5 ton çay, 17 bin 630 paket kaçak sigara bin 350 litre motorin, 450 kilo et, bin 720 kilo badem içi, 155 adet küçükbaş hayvan, 6 ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek, 50 şişe içki, 16 adet hassas terazi, bin 340 adet bilgisayar fanı, 797 adet musluk, 355 adet gözlük ele geçirildi.

Kaçakçılıkta kullanıldığı ifade edilen 15 araca ve kaçakçılıktan elde edildiği değerlendirilen 168 bin 900 liraya el konuldu.

Reklam
Reklam

Zanlıların emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: