Gaziantep Model Oldu

Tarihi Kentler Birliği'nin ÇEKUL Akademi işbirliğinde ilk alan eğitimi Gaziantep'te yapıldı. Eğitimde kültürel koruma alanında...

Tarihi Kentler Birliği'nin ÇEKUL Akademi işbirliğinde ilk alan eğitimi Gaziantep'te yapıldı. Eğitimde kültürel koruma alanında 'Gaziantep Modeli' ele alındı.

ÇEKÜL Akademi ve Tarihi Kentler Birliği'nin işbirliği ile 'Kültürel Koruma Alanında Proje Yönetimi Deneyimi ve Gaziantep Modeli' konulu eğitim semineri başladı. Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Toplantı Salonu'nda üç gün süren seminere Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerin koruma alanında çalışan ekipleri, mimarlar, şehir plancıları, inşaat mühendisleri, sanat tarihçileri, arkeologlar olmak üzere üst düzey temsilcilerden oluşan 50 kişi katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekibinin 2004 yılından beri ÇEKUL Vakfı ile işbirliği içinde yürüttüğü kültürel miras alanlarında bütüncül yaklaşıma dayalı proje yönetimi çalışmalarından edindiği deneyim zenginliğinin ülke çapında paylaşılması amacıyla eğitimlerin ilkinin Gaziantep'te yapılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Seminerin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, Büyükşehir Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı Gaziantep Bölge Koordinatörlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen bu deneyim paylaşım toplantısının bir ilk olduğunu vurguladı. Cihan, "Gaziantep modeli başlıklı toplantımızın en büyük özelliği alanda yapılanların somut olarak görebileceğimiz paylaşımları içermesidir. Bildiğiniz gibi kültürel mirasın korunmasında bütüncül yaklaşımlar önem arz ediyor. Çünkü alanda kişiler ve kurumları bir araya getirmek oldukça güç. Oysa Gaziantep, koruma ve uygulama çalışmaları kamu ve sivil işbirlikleri ile başarılmış gerçek bir örnek modeldir. Sizlerin ve siyasetçilerin bu işe inanmanız bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk yoludur. Tarihi dokuda yapılan çalışmalar ile yeni alanın bütünleştirilmesi gerekir. Yaptığımız her işin başına kültürü koyarsak diğer yaptığımız işlerle bütünleştirerek ete kemiğe büründürebiliriz" dedi.

Seminerde ÇEKÜL Vakfı Gaziantep Bölge Koordinatörü Mimar Zafer Okuducu "Koruma Kavramı ve Kültür Öncelikli Bakış Açısı", Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan "Kültürel Koruma Alanında Proje Yönetimi Metodolojisi ve Gaziantep Modeli", Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEB Müdürü Muhittin Aslan "Vaka Analizi, Bey Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Uygulamalı Proje Çalışması" başlıklı konuşmalar yaptılar. Programın ilk günü oturumlarla geçerken, takip eden 2 gün Gaziantep'te gerçekleştirilen çalışmaların alan ziyaretleri ile yapılmış çalışmaların yerinde görülüp, değerlendirilmesine ayrıldı. Tarihi Kentler Birliği alanda eğitimlerinin gelecek programları Gaziantep, Side ve Bursa'daki iyi örnekler ile devam edecek.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerine katılanlara sertifikaları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Dr. Asım Güzelbey tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: