Gaziantep Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ilk konserini verdi

Gaziantep İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Türk Tasavvuf Musikisi Korusu ilk konserini verdi. Kutlu Doğum Haftası...

Gaziantep İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Türk Tasavvuf Musikisi Korusu ilk konserini verdi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde verilen konser Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Göreve gelmesi ile birlikte kurum bünyesinde yetenekli imam ve personelin bulunduğunu, bunu da iyi değerlendirmek için hareket ettiklerini ifade eden Gaziantep İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal, "Baktım ki burada şeker var, yağ var. Peki, neden helva yapmayalım dedik. Arkadaşlarımızın her biri bu anlamda birer değerdir. Biz sadece sizi bir araya toplayıp, birlikte bir Tasavvuf Musikisi Korosu oluştursak olmaz mı? dedi. Onlar da olur dediler ve biz koruyu oluşturduk." dedi.

Reklam
Reklam

Cenab-ı Allah’ın kainatı yaratırken, "Ol dedi ve kainat oldu" sözlerini hatırlatan Bakkal, "Allah, kâinat henüz yok iken ol dedi ve kâinat oluverdi. O, ol bir sözdü, bir kelamdı, bir lafızdı. Ama öyle gelişi güzel bir kelam değildi, lafız değildi. Yaratıcı bir kelamdı. Aynı zamanda makamı olan, beli bir makamda söylenmiş bir sözdü. Dolaysıyla musiki şahıslar, musikiyi kâinatın üstünde Cenabı Allah’a en yakın birer varlık olarak kabul ederler. Hakikaten de insan musikiyi ve güzel sesi sever. Güzel sesi sevmeyen yoktur. Bu akşam da kardeşlerimizi konusu ve temasıyla, sesiyle, güftesiyle güzel musikiler ve sözler söylediler." diye konuştu.

Gaziantep İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ilk konserinde başarılı bir performans ortaya koydu. Birbirinden güzel Türk Tasavvu Musikisi eserleri sunun koro, 17 Nisan’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir konser daha verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: