Gaziantep, Mutfak Sanatını Eğitimle Öğretecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin yemek kültürüne yeni bir ivme daha kazandırıyor. Belediye, 'Mutfak Müzesi ve...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin yemek kültürüne yeni bir ivme daha kazandırıyor. Belediye, 'Mutfak Müzesi ve Aşçılık Okulu'ndan sonra şimdi de 'Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi' açıyor.

Baklavası, kebabı, lahmacunu ve onlarca çeşit yöresel yemekleri ile adını dünya mutfakları arasına yazdıran Gaziantep, bu alanda işi daha profesyonelce yapmak istiyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin Gaziantep dışında da değer bulması ve başka insanlar tarafından da öğrenilmesi için 'Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi' kurmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, burada Gaziantep’in lezzet değerlerini yaşatırken, bu ününü akademik zeminde de daha geniş kesimlere aktarmayı amaçlıyor.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Danışmanı Ragıp Güzelbey, merkezde üç ana bölümde çalışma programı yapacaklarını ifade etti.

Güzelbey, "İlk bölümde, meslek edinmek isteyenler ve amatör olarak aynı beceriyi kazanmak isteyenlere belirli bir ücret karşılığı farklı zaman dilimlerinde kurslar verilerek, başarılı olanlara aldığı eğitim türüne göre yeterlilik belgesi sahip olmaları sağlanacak. İkinci bölümde oluşacak talepler doğrultusunda kısa süreli ve hatta yarım günlük turistlere yönelik kurslar planlanmaktayız. İlgili turizm acenteleri ile görüşmeler yaparak, bu tarz talepleri karşılayacağız. Üçüncü bölümde ise usta eğitmenler eşliğinde değişik olarak üretilen yemeklerden mutfak müzesini ziyaret eden ve önceden rezervasyon yaptıran misafirlere makul bir bedel karşılığında ikram edeceğiz. Böylece kendi içinde sistemi koruyan bir döner sermaye oluşturmaya çalışacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: