Gaziantep Müzeleri Yenileniyor

Zeugma mozaiklerine ev sahipliği yapan Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde daha fazla esere yer verebilmek için yenileme...

Zeugma mozaiklerine ev sahipliği yapan Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde daha fazla esere yer verebilmek için yenileme çalışmaları yapılacak. Müze, böylelikle daha modern ve sağlıklı bir ortama kavuşacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gaziantep İl Kültür Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, “Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce hazırlanan proje kapsamında yapılan teşhir ve tanzim işlemlerinin ardından, iç ve dış cephe boyamaları, yalıtımlı çatı, eser aydınlatmaları, projektörlerle canlandırmalar, vitrin yenilemeleri, Roma dönemi canlandırmaları gibi düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemeler ile müzemiz ilimize ve müzecilik kriterlerine daha uygun hale getirilecek. Gaziantep de müze kenti olmakta bir adım daha ilerleyecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Tarihi bir konakta hizmet vermekte olan Hasan Süzer Etnografya Müzesi binasının korunması için gerekli bakımların yapılacağına da dikkat çeken Mehmet Aykanat, müzenin, 19 Kasım'dan 18 Kasım 2013 tarihine kadar geçici olarak ziyarete kapatılacağını hatırlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: