Gaziantep Okul Öncesinde Yeni Döneme Hazırlanıyor

Okul öncesi eğitimin her geçen gün daha da anlam kazandığı Gaziantep’te eğitmenler yeni döneme hazırlanıyor.Eğitim...

Okul öncesi eğitimin her geçen gün daha da anlam kazandığı Gaziantep’te eğitmenler yeni döneme hazırlanıyor.

Eğitim sisteminin 4+4+4’e geçilmesinin ardından okul öncesi eğitimde de yeni uygulamalar baş göstermeye başladı. Okul yöneticileri yeni eğitim-öğretim dönemine yönelik düzenlemeler yapıyor. Okul öncesi çocuklara daha kaliteli ve anlaşılır bir eğitim için kolları sıvadıklarını söyleyen Melekler Akademisi Okul Müdürü Burcu Yurtseven,“2021-2013 eğitim öğretim yılına öğretmen ve idareci kadromuzla çok iyi hazırlanıyoruz. Öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim görmeleri yanı sıra yeni sistemle okulumuzda 0-2 yaş gurubu, 3 yaş gurubu, 4 yaş gurubu ve 5 yaş gurubu için ayrı ayrı uygulamalarımız var. Yeni eğitim öğretim yılında bu yaş guruplarımızın müfredat kapsamında daha iyi yetiştirilmesi ve özellikle yabancı dil eğitiminde temelden eğitim alabilmeleri için çalışmalarımızı tamamladık. Bütün yaş guruplarımızın beslenmeleri başta olmak üzere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda güzel sanatlar ve spor gibi birçok alanda yetiştirilmeleri sağlanmakta, bireysel özellikler ve yetenekler göz önüne alınarak yaşa ve bireye uygun bir eğitim uygulanmaktadır. Okulumuzda eğitim öğretim saatleri 07.00-19.00 arasında uygulanmaktadır. Özellikle çalışan annelerin mesai bitimine kadar çocukları okulumuzda güven içerisinde günlük faaliyetini sürdürmektedir. Okulumuzda öğrencilerimizin beslenmelerine yönelik bütün sağlıklı kurallara uyulduğu gibi günlük kalori ihtiyaçları da göz önüne alınarak sabah, öğle ve ikindi kahvaltısı verilmektedir. Geç saate kadar okulumuzda kalan öğrencilerimizin beslenmeleriyle ilgili olarakta uygulamalarımız sürmektedir. 4 ayrı yaş gurubu çocuğun okul öncesi eğitim aldığı okulumuzda 84 öğrenci kapasitemiz bulunmakta ve bu sayı kesinlikle aşılmamaktadır. Sınıflarımızda sınıf öğretmenlerimizin yanı sıra İngilizce, beden eğitimi, jimnastik, güzel sanatlar vs gibi yetenek gerektiren branşlarda da öğretmenlerimiz görev yapmakta olup her öğretmenizi öğrencisine bir anne şevketi ve ilgisiyle yaklaşmaktadır. Okul, aile öğrenci üçlemi içerisinde faaliyetlerini sürdüren okulumuzda ailelerimiz çocuklarının bireysel gelişimleriyle ilgili sürekli bilgilendirilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Okul öncesi eğitimin gelecek nesil için önemli olduğunu ifade eden Yurtseven,“Eğitimin temelini oluşturan okul öncesi eğitimde 0-2, 3, 4 ve 5 yaş guruplarındaki eğitim çocukların gelecek eğitiminde önemli rol oynamaktadır. Öğrenme metotlarının çocuklarda geliştiği yaş guruplarını kapsayan okul öncesi eğitim özellikle ilk dört, ardından ikinci dört ve üçüncü dört yılda çocuğun mesleki kariyeri başta olmak üzere, kişilik gelişimi, toplum içerisinde birey olarak kabulü, öz güven ve kendine has yeteneklerinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır” diye konuştu.

Okul öncesi eğitimin Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Anaokulu Öğretmeni Canan Çelik ise, şunları söyledi:“Türkiye son dönemlerde okul öncesi eğitimin önemini kavramış, Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda ciddi çalışmalar yürütmektedir. Bu anlamda ebeveynlerinde çocuklarını okul öncesi eğitim kurumlarına yönlendirmesi ve her yaş gurubuyla ilgili farklı eğitim sisteminin uygulandığını bilmeleri gerekmektedir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: