Gaziantep Pittsburgh İle Kardeş Şehir Oldu

Gaziantep, Amerika’nın Pensilvanya Eyaleti’nin Pittsburgh şehri ile kardeş şehir oldu.Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Salonu fuayesinde...

Gaziantep, Amerika’nın Pensilvanya Eyaleti’nin Pittsburgh şehri ile kardeş şehir oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Salonu fuayesinde gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, bu iyi niyet anlaşması ile temas halinde oldukları şehirlerin sayısının 17’ye yükseldiğini söyledi. Pittsburgh ile Gaziantep’in sanayi, üniversite ve sağlık alanındaki gelişmişliği ile birbirlerine benzeyen iki kent olduğunu aktaran Güzelbey, “Dünyanın değişik bölgelerinden 17 tane dost ve kardeş şehrimiz oldu. Bugün ilk kez Amerika’dan bir şehir ile iyi niyet protokolü imzalamış olduk. Dünya’nın en uzak bölgelerinden birisi olan Pittsburgh ile iyi niyet protokolü imzaladık. Çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Bu ilişkinin gelişmesinde aracı olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“GAZİANTEP HALKININ YANINDA OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

İyi Niyet Protokolü’ne Amerika adına imza atan Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto ise, Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezdiğini ve çok beğendiğini belirterek,“Aslında her şehir birer mozaiğe benzer. Sadece küçük bir parçaya mozaik gözü ile bakacak olursanız bütününü kaçırmış olursunuz. Ama bir adım geriye çekilip bütününe baktığınızda gözünüzün önüne tamamı gelir. Biz bugün birlikte bu bütün güzelliği yaşıyoruz. Her iki şehir de değişimin ve büyümenin mutluluğunu yaşıyor. Ben bugün bizimle birlikte yürümeye karar veren Gazianteplileri ve onların liderlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ACINIZI PAYLAŞMAYA GELDİK”

Amerika Birleşik Devletleri Milletvekili Mike Dolye yaptığı konuşmada, Amerika Meclisi’ni ve Pittsburgh kentini temsilen Gaziantep’te yaşanan olayları kınadıklarını ve üzüntü duyduklarını belirtti. Dolye,“Bizler sizlerin dostlarınız. Bizler sizin yanınızdayız ve sizlerin acısını paylaşmaya geldik. Bugün sizin yanınızdayız” dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep’i gezdiğini ve kenti çok temiz bulduklarını dile getiren Dolye, bir gün daha kalmaları durumunda yemeklerden dolayı kilo alacakları esprisini yaptı. Her iki kentin ortak özelliklerinin çok olduğunu vurgulayan Dolye,“Özellikle her iki kentimiz de çocuklara önemli yatırımlar yapıyor. Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak için şehirlerimizi nasıl iyi yaparız mücadelesini veriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep’i çok beğendiklerini aktaran heyet, en kısa zamanda yine geleceklerini kaydettiler. Heyet, kendilerine gösterilen ilgi ve alakanın aynısını Pittsburgh’a gelecek olan Türk heyetine göstermek istediklerini belirttiler. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Amerika’nın Pensilvanya Eyaleti’nin Pittsburgh şehri arasında imzalanan İyi Niyet Protokolü İmza Törenine Gaziantep AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Türk Amerikan Birlikleri Kurumu Başkanı Furkan Koşar, Pittsburgh Türk Kültür Merkezi Temsilcileri Serdar Ayman ve Hasan Eygören ile Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz