Gaziantep, raylı sistemde ikinci etaba geçti, çalışmalar 14 ay sonra bitecek

Gaziantep’te Hafif Raylı Sistem Projesi’nin 2’nci etabı olan Üniversite- Karataş Hattı’nın temeli atıldı. Projenin 14...

Gaziantep’te Hafif Raylı Sistem Projesi’nin 2’nci etabı olan Üniversite- Karataş Hattı’nın temeli atıldı. Projenin 14 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.
Gaziantep’te Burç Kavşağı ve Gar arasında gerçekleştirilen hafif raylı sistemin Karataş’taki ikinci etabının çalışmalarına başlandı. 5 bin 575 metre uzunluğunda olacak raylı sistem hattında 7 sistem yer alacak. İstasyonlar arası 764 metrenin olacağı sistem, vagonlarla birlikte yaklaşık 26 milyon liraya mal olacak. İkinci etabın temel atma töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Karataş’ın önemli bir sorununa çözüm bulduklarını ifade etti. Tramvayla ilgili muhalefetin yaptığı eleştirileri de hatırlatan Güzelbey, mevcut hatta 5 vagonla günde 30 bin yolcunun taşındığına dikkat çekti. Gaziantep’te, Türkiye’nin en ucuz tramvay projesini gerçekleştirdiklerini kaydeden Güzelbey, "Bu da kendi mühendisimizin, ekibimizin özverisiyle oldu." dedi.

Reklam
Reklam

"SİZ ASIL HALKI SIKINTIYA SOKTUNUZ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de Gaziantep’te yaşanan dönüşümü anlattı. Bazı insanların laf, bazılarınınsa hizmet ürettiğini kaydeden Çelik, "Oldum olası bazı şeylere taş koymayı marifet sayan insanlar var. Biz bunu engelleyerek ‘AK Parti’yi sıkıntıya soktuk.’ düşüncesindeler. Siz asıl halkı sıkıntıya sokuyorsunuz." diye konuştu.
Gaziantep’te gerçekleşen toplu taşımacılık seferberliğine vurgu yapan Çelik, muhalefete eleştiride bulunarak, "Yaptığımız hizmetlerden, yatırımlardan dolayı muhalefete verdiğimiz kalıcı zarardan dolayı özür diliyoruz." ifadelerini kullandı. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise raylı sistemin çevre dostu olduğunu belirterek, yapılan hizmetin Gaziantep için önemine değindi. Kamçı, gelecekte Karataş’ta vatandaşların çok rahat ve ucuz şekilde ulaşımının sağlanacağını kaydederek, raylı sistem çalışmasının kısa zamanda bitirilmesini temenni etti. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, raylı sisteminin temelini attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz