Gaziantep Şahinbey Belediyesi'ne İki Ödül Birden

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler' konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda 'Kentsel Dönüşüm Kapsamında...

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler' konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda 'Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yapılan 300 Evler Konut Projesi' ve 'Tarihi Gümrük Hanı El Sanatları Yaşayan Müze Projesi' ile Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yaşanabilir Şehirler ve Estetik' konulu yarışmada dereceye giren belediyelere Rixos Otel'de düzenlenen törenle ödülleri verildi. Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, 'Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yapılan 300 Evler Konut Projesi' ve 'Tarihi Gümrük Hanı El Sanatları Yaşayan Müze Projesi' ile Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çalışmalarından övgüyle bahsederek, “Belediyeler yaptıkları çalışmaları tam olarak anlatamıyorlar. Bize gelen projelere baktık, birde belediyelerin çalışmalarına baktık, sayın başbakanım müsaade ederseniz burada arz etmek istiyorum. Gaziantep Şahinbey Belediyesi bize proje getirmedi. Ama ben 4 defa Gaziantep’e gittim, devletten bir kuruş dahi almadan 3 bine yakın gecekonduyu, kaçak yapıyı dönüştürdü. Ben müsaadenizle Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum” dedi.

Ödülü AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek'in elinden alan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "300 Evler Projesi’yle dar gelirli vatandaşlarımız için yapmış olduğumuz konutları aylık 250 lira taksit ve 10 yıl vadeyle vatandaşlarımıza verdik. Konutların altına sosyal alanlar yaptık. Kreş, meslek edindirme kursları, spor salonları, taziye evleri, atölyeler kurduk" dedi.

Reklam
Reklam

Şahinbey ilçesinin Türkiye'de 3. büyük nüfusa sahip ilçe olduğunu söyleyen Tahmazoğlu, bütçe bakımından da birinci sırada olduklarını ifade etti. İlçenin yüzde 80'inin çarpık yapılaştığına dikkati çeken Tahmazoğlu, son 4 yıl içinde Şahinbey'in nüfusunda 96 bin 700 kişilik bir artışın meydana geldiğini söyledi. Türkiye'deki en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasının Şahinbey ilçesinde yapıldığını belirten Tahmazoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, 4 defa Şahinbey'e geldiğini ve en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasının Şahinbey'de yapıldığını söyledi" diye konuştu. Belediyenin imkanlarıyla Şahinbey ilçesinde 5 bin tane konut yaptıklarını bildiren Tahmazoğlu, bu konutların dar gelirli vatandaşlara sunulduğunu dile getirdi.

Ödül töreni sonrasında dereceye giren projelerin maket ve fotoğraflarının sergilendiği salona geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Belediyesi projelerinden Üçyüzevler Konut Projesi, Mavikent 2340 Konutları ve Yeşilvadi 702 Konut Projesi’nin maketlerini inceledi. Başbakan Erdoğan, Başkan Tahmazoğlu'nu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz