Gaziantep Sanayi Odası Fas'a İş Gezisi Düzenledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Fas'a iş gezisi düzenledi. GSO heyeti,...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Fas'a iş gezisi düzenledi. GSO heyeti, gezinin ilk durağı olan Kenitra'da çeşitli temaslarda bulundu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu başkanlığındaki heyet, program çerçevesinde, Kenitra Belediye Başkanı Rachid Belamkıssıa, Büyükelçi Tunç Üğdül, Kenitra Bölgesel Yatırım Ajansı Direktörü Hicham Meradhri Alaou'yu, Kenitra Bilimler Üniversitesi ile Kenitra Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Heyet ayrıca, Kenitra Organize Sanayi Bölgesi ile Serbest Bölge'de temas ve incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Kenitra Belediye Başkanı Rachid Belamkıssıa ile yapılan toplantıya, belediye meclis üyeleri, kent meclisi azası ve Kenitra milletvekilleri katıldı. Toplantıda Belediye Başkanı Belamkıssıa, Gaziantep ile kardeş şehir olmak istediklerini dile getirdi.

Heyetin başkanı Adil Konukoğlu da, Gaziantep ile büyük benzerlik gösteren Kenitra şehrinde bulunmaktan mutlu olduklarını, amaçlarının iki şehir arasındaki ekonomik işbirliklerini güçlendirmek olduğunu söyledi.

Heyeti makamında kabul eden Büyükelçi Tunç Üğdül de, heyete Fas ve Kenitra şehrine ilişkin bilgi verdi. Üğdül, Faslıların Türkiye'ye büyük hayranlık duyduklarını, Türk işadamlarının Fas ile ilgilenmeleri halinde büyük iş imkanları bulabileceklerini ifade etti.

Adil Konukoğlu da, dünyada bütün ülkelere ihracat yaparak Türk Bayrağı'nı dünyanın her tarafında dalgalandırmayı hedeflediklerini söyledi. Konukoğlu, Fas'ın hedef ülkelerden biri olduğunu, karşılıklı gerçekleştirilen ticaret ile ülkeye döviz kazandırmaya devam edeceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: