Gaziantep Süper Lig'de ikinci takım istiyor

Türkiye’nin 6’ncı büyük şehri olan Gaziantep, ticari alanda gösterdiği başarıyı, şimdi de spor alanında perçinlemeye...

Türkiye’nin 6’ncı büyük şehri olan Gaziantep, ticari alanda gösterdiği başarıyı, şimdi de spor alanında perçinlemeye hazırlanıyor.
Spor Toto Süper Ligi 4’üncü bitiren ve UEFA’ya gitmeyi garantileyen Gaziantepspor’un ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da Süper Lig’e çıkacak son Bank Asya takımı olmak için çabalıyor. Dün oynanan maçta evinde TKİ Tavşanlı Linyitspor’u 2 - 1 yenen ve 26 Mayıs Perşembe günü oynanacak rövanşta rakibine yenilmemesi halinde finale çıkacak mavi - beyazlı ekip, şehri adeta kenetlemiş durumda.
Gaziantep, Spor Toto Süper Lig’de iki takımla temsil edilmek için sabırsızlıkla bekliyor. Bank Asya 1’nci Lig’i 3’üncü olarak bitiren ve Play Off’a kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, dün deplasmanda Tavşanlı Linyitspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Elde edilen bu galibiyetten sonra finale kalma umutları artan mavi - beyazlı ekip, Kamil Ocak Stadı’nda 26 Mayıs Perşembe günü oynayacağı rövanş maçını beklemeye koyuldu. Bayanların ve öğrencilerin ücretsiz olarak seyredebileceği maçta tüm vatandaşların stada gelmesini bekleyen yöneticiler, şehrin Süper Lig’de iki takımla temsil edilmesini istiyor.
Gaziantep’in iki takımı rahatlıkla kaldırabilecek güçte olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Eskiden reklamını yapmak isteyenler kulüp başkanı olurdu. Ancak takımlar iyi yönetilirse, maddi desteğe ihtiyaç olmadan büyük başarılara imza atabiliyorlar. Bunun en canlı örneği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor. Bir kuruş para almadan, tamamen federasyondan gelen paralarla ve reklam geliriyle finale kadar geldi.” dedi.
Takımda yabancı futbolcunun oynatılmadığına da dikkat çeken Güzelbey, “Biz, bölgemizin genç, yetenekli çocuklarına kapımızı açtık. Teknik direktörümüz de bu memleketin bağrından çıktı. Bu birçok kulübe de örnek olacaktır.” diye konuştu.
Taraftarlara da çağrıda bulunan Güzelbey, “Türk sporu adına iyi işler yapan bu takımı Gaziantep halkı desteklemeli. Tavşanlı Linyitspor maçından sonra finale çıktıktan sonra herkesi Ankara’daki maçta da destek vermeye çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

SÜPER LİG'E ÇIKARSAK GAZİANTEP'İN SPOR VİZYONU DEĞİŞECEK
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Ünsal Göksen da Süper Lig’e çıkmaları durumunda Gaziantep’in spor vizyonunun da değişeceğini anlattı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un Bank Asya’da yabancısı olmayan tek takım olduğunu, bunun planlamasını ise iki yıl önce yaptıklarını belirten Göksen, “Gençlerden kurulu bir takım ile mücadele ediyoruz. Şampiyonluğu 1 puanla kaybetmiştik. Şimdi Play-Off’ta iyi bir başlangıç yaptık. Her takımın yüzde 25 şansı var. Biz bu şansımızı iyi kullanıp Süper Lig’e çıkmak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Futbolun artık bir ekonomiye dönüştüğünü işaret eden Ünsal Göksen, iyi bir yönetim kadrosu ile Süper Lig’e çıkan bir takım olmak istediklerini, Gaziantep’in de kent olarak iki takımı rahatlıkla kaldıracağını vurguladı.
Öte yandan, bayanların ve öğrencilerin ücretsiz olarak izleyebileceği maçın bilet fiyatları da belirlendi. Buna göre, kapalı 5, maraton 3, kale arkası 2 TL olarak açıklandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz