Gaziantep Türkiye'nin Kan Bağışı Rekorunun Peşinde

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Kızılay işbirliği ile yapılacak olan kan bağışında Türkiye rekoru kırılması...

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Kızılay işbirliği ile yapılacak olan kan bağışında Türkiye rekoru kırılması hedefleniyor.

12 Nisan 2012 Perşembe Günü Demokrasi Meydanı'nda 'Haydi Gaziantep Kan Verelim Türkiye Rekorunu Kıralım' sloganıyla bir günde en fazla kan veren il olmak için kampanya başlatılıyor. Geçtiğimiz günlerde, tek bir organizasyonda 705 ünite kan bağışlayarak Türkiye'de bir rekora imza atan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, benzer rekor denemeleri için örnek oluşturdu. Bunun üzerine Gaziantep Şahinbey Belediyesi kan bağışı rekorunda birinci sıraya yerleşebilmek için hazırlıklarını tamamladı. Türk Kızılayı Gaziantep Kan Bağış Merkezi desteği ile 12 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan kan bağışı organizasyonunda 705 ünitenin üzerinde kan bağışı bekleniyor. Rekor kan bağışı organizasyonuna Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da destek vererek kan bağışı yapanları yalnız bırakmayacak. Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek bağış organizasyonuna Gaziantep Valiliği de destek veriyor. Valilik tarafından il genelindeki kurum ve kuruluşlara yapılan çağrının rekor denemesine büyük katkı yapması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Şahinbey Belediyesi rekor kan bağışı organizasyonu için, günler öncesinden hazırlıklarını yapan Türk Kızılayı Gaziantep Kan Bağış Merkezi iki kan bağış otobüsü ve toplam 56 bağış sedyesiyle Demokrasi Meydanı'nda olacak. Kan alım işlemlerinde onlarca doktor ve hemşire de görev yapacak.

Kampanya 12 Nisan 2012 Perşembe Günü saat: 10.00 resmi açılışla başlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: