Gaziantep, UNESCO’nun kültür mirası listesine girmeye kilitlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kalan 2 yıllık meclis döneminde nihai hedeflerinin, Gaziantep’in UNESCO’nun...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kalan 2 yıllık meclis döneminde nihai hedeflerinin, Gaziantep’in UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olarak girebilmesi olduğunu söyledi.
Şubat ayı meclis toplantısının 1. bileşimi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, diğer kurum ve kuruluşların desteğini alarak gerçekleştirdikleri çalışmalarla Gaziantep’e bir kültür boyutu kazandırdıklarını kaydetti.
Güzelbey, son bir aylık süreci değerlendirdiği sunumunda, “Kalan 2 yıllık meclis dönemimizde bir nihai hedefimiz var. Bu nihai hedefimiz Gaziantep’in UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olarak girebilmesidir. Bildiğiniz gibi UNESCO’nun Kültür Mirası Listesi'ne 2012 yılında Edirne, Selimiye Camii ile girdi. Edirne’de yaptığımız incelemelerde Gaziantep’in de Unesco’nun aday listesine girmemesi için bir eksiğinin olmadığını gördük.” dedi.
Güzelbey, UNESCO temsilcilerine, Gaziantep’in tarihi ve kültürel mirasını bizzat yerinde gösterdiklerini ve şehrin sahip olduğu önemli yapıların yer aldığı bir listeyi oluşturmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Güzelbey, şöyle dedi:
"Bana sorarsanız başta Kale, Rumkale, Bey Mahallesi ve Zeugma’nın üzerinde çok durdular. Şu geldiğimiz noktada Gaziantep, aday listeye girme noktasında epey bir yol kat etmiştir. Bundan sora şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarının, diğer kuruluşların, duyarlı insanların kısacası herkesin bunu desteklemesi lazım, çünkü belediye olarak bir yere kadar bu işi götürebiliriz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz