Gaziantep Üniversitesi Dünya Sıralamasında

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), "Dünya Üniversiteleri Webometrics Sıralaması"na göre dünyada ilk bin üniversite arasında yer aldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), "Dünya Üniversiteleri Webometrics Sıralaması"na göre dünyada ilk bin üniversite arasında yer aldı.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Harvard, Stanford ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitelerinin ilk üç dereceyi paylaştığı sıralamada, Türkiye'den Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 396'ncı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 664'üncü, Bilkent Üniversitesi 730'uncu ve Boğaziçi Üniversitesi ise 768'inci sırada yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, saygın ve kabul gören bir bağımsız değerlendirme kuruluşu tarafından yapılan "üniversiteler sıralamasında" Türkiye'deki üniversiteler arasında 12'nci, dünyadaki üniversiteler arasında ise 912'nci sırada gösterildiklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Mevcut sıralamanın "etkililik" alt kategorisinde Türkiye'deki üniversiteler arasında 3'üncü olduklarını aktaran Coşkun, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kendini en iyi anlatan, toplumla ve sanayiyle iç içe kol kola yürüyen, bilimsel ve teknolojik araştırma yapıp sonuçlarını en etkin bir biçimde paylaşmaya çalışan bir yapımız var. Bütün bunlar aslında yoğun olarak yaptığımız ve gerçekleştirdiğimiz bilimsel, teknolojik, kültürel ve sosyal içerikli çalışmalarımızın sonuçlarının tescil edilmesinden başka bir şey değil.

Bilimsel yayın sıralamalarında ilk 5 arasında olmamız, Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması'ndaki yerimiz, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ancak bunlarla yetinmeyeceğiz, daha da yükselmek için çaba sarf edeceğiz. Hedefimiz ülke içindeki saygın tüm kategorilerde ön sıralarda yer almak, dünyada ise ilk 500 içerisine girmektir."

Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: