Gaziantep Üniversitesi Öğrencileri Bütün Girişimcilik Ödüllerini Topladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Kadın Girişimciler...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “Girişimcilik İş Fikri Yarışması”nın ödül töreni Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, TÜKD Gaziantep Başkanı Sema Tatar, GAGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel ve TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci’nin yer aldığı jüri üyeleri öğrencilerin projelerini değerlendirdi. Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi’nden öğrenciler projeleriyle yarışmaya başvurdular ve ön elemeden geçen 27 proje arasından 5 proje finalde yarıştı. Finale kalan 5 proje arasından Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ve onların girişimci fikirleri ödüllerle taçlandırıldı. Gaziantep Üniversitesi girişimci fikirleri ile 5 ödülün 4’ünü topladı. Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden Berna Yüncü, Binnur Öztürkmen ve Burcu Uluca’dan oluşan ekibin “Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Enerji Üreten Spor Salonları’’ adlı iş fikri, birinci seçildi. Gaziantep Üniversitesi’nden Ayşenur Yücel, Afife Çelik, Tuba Korkmaz ve Mihriman Gün isimli öğrencilerin ‘’Umut Animasyon Stüdyosu’’ iş fikri ikinci oldu. Gaziantep Üniversitesi öğrencileri Aylin Karalar, Halise Yetkin ve Serkan Derin’in “sıranumaram.com” internet sitesi iş fikri üçüncülüğü kazandı. Birinci olan ekibe 7 bin 500 TL ve Viyana-Prag tatili, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye 2 bin 500 TL ödülleri verildi. Gaziantep Üniversitesi’nden katılan öğrencilere projelerinin koordinasyonuna katkıda bulunan, TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Ekrem Tekin’e katkılarından dolayı bir şilt verildi.

Reklam
Reklam

TTO Sorumlusu Ekrem Tekin “Bizim için sadece derece alanlar değil yarışmaya katılan her proje ve fikir ayrı bir değer taşıyor, bu sadece başlangıç” diyerek projeye ve fikre verdikleri öneminin altını çizdi.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ise “Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin bu büyük başarısıyla gurur duyuyoruz. Kurmuş olduğumuz GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve sanayicilerimizin daha doğrusu bize başvuran herkesin iş fikirlerinin ticarileştirilmesi için her türlü desteği vereceğiz. Girişimci adaylarımızın ofisimize başvurmalarını bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: