Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun Adına Kütüphane Açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak çalışmalarda bulunan Bilinçli Gençler...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak çalışmalarda bulunan Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından, Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’un adının verildiği bir kütüphane açıldı.

“Benim Okulum” projesi kapsamında kurulan kütüphane, GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencilerinin desteğiyle, Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde bulunan Tüysüz İlköğretim Okulu'nda ilköğretim seviyesine uygun 3 bin 800 kitaptan oluşuyor.

Reklam
Reklam

Kütüphane açılışında konuşan GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, “Oluşturulan bu kütüphane sayesinde öğrencilerin eline birçok kitap geçecek ve içindeki masallar, hikayeler onların rüyalarına girecektir. Efsanelerimizi yaşayacak, şiirlerimizi ezberleyip, sanat dünyasıyla tanışacaklar. Belki de her gece okudukları fıkraları birbirlerine anlatıp gülecekler. Belki de tarihimiz hakkında ilerleyen yıllarda kazılar yapıp, bizi aydınlatacak bazı gerçekleri ortaya çıkaracaklar. En önemlisi belki de ilerleyen bilim, fen dünyasıyla yeni buluşlar gerçekleştirecekler. Onlar bizim çocuklarımız, onlar okuyacaklar, aydınlık bir Türkiye, aydınlık bir gelecek için, ülkenin dört bir tarafına umut tohumları serpecekler” dedi.

Proje Danışmanı GAÜN Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Okutman Kadir Alper de okuyan insanın huzur ve bilgi kaynağının kitap olduğunu söyleyerek “İnsan olmak, insan kalmak, yüzlerde yeşeren soylu türkülerle yürümek için mutlaka okumak gerekir. Okumayan insan koftur, boştur. Okuyan insan; gönül bahçesini sürekli çiçekli kılan, yürek bohçasını güzellikle dolduran ve sözü kendi kınında paslanmaktan kurtarandır. Okuyan insan düşünür, düşünen insan aydınlığa kavuşur. Kavuşmak için durmadan kulaç atar. İşte bizler, aydınlığı bizlere getirecek olan çocuklarımıza yardım etmeyi kendimize borç bilmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Tüysüz İlköğretim Kurumu Müdürü Yılmaz Gök ve Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Kara, birçok okulda olması gereken kütüphanenin böyle bir çalışmayla kazandırılmış olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, GAÜN Rektörü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Açılış töreninin sonrasında Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Kara tarafından, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun adına Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı’ya teşekkür plaketi, Proje Danışmanı Kadir Alper’e, Proje Sorumlusu Derya Olgaç’a ve Proje Yürütücüsü Tüysüz İlköğretim Kurumu İngilizce Öğretmeni Hakan Çolakça’ya ise protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: