Gaziantep Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okullarında mezuniyet sevinci yaşandı.Gaziantep Meslek Yüksekokulu, Gaziantep Sağlık Hizmetleri Meslek...

Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okullarında mezuniyet sevinci yaşandı.

Gaziantep Meslek Yüksekokulu, Gaziantep Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Nizip Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, İslahiye Meslek Yüksekokulu, Nurdağı Meslek Yüksekokulu ile Araban Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler, Üniversitemiz Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Mezuniyet törenine, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda öğretim elemanı mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü Türk Halk Oyunları Topluluğu tarafından Gaziantep yöresine ait halk oyunları gösterimi gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

İl dışında olması nedeniyle mezuniyet törenine katılamayan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, yayınladığı mesajda 2011-2012 öğretim yılı mezuniyet törenine katılamayışının burukluğunu yaşadığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Coşkun, törene gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Sizleri gönülden tebrik ediyor, hepinizin gözlerinden en içten duygularımla öpüyorum. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Şimdi sizlere düşen; donandığınız bilgi, insana dair soru ve sorgulara cevap arayışlarınızla olgunlaşan erdemli, kültürlü iyi birer insan ve meslek sahibi olmaktır.”

Anne ve babaların fedakarlık göstererek gençleri bu günlere getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Coşkun, öğrencilerin iyi birer insan ve meslek sahibi olabilme noktasında, bütün gayretleri ve özverili çalışmaları için tüm akademisyenlere teşekkür etti. Mesajında öğrencilerin ‘Parlayan Yıldız’ olarak gösteren Prof Dr. Coşkun, “Gaziantep Üniversitesinin her bir öğrencisi, gittiği yer her neresi olursa olsun, orayı parlatan bir yıldız olacaktır inancıyla, sizlere hayat yolunda aydınlık günler diler, değerli velilere de evlatlarımızın bütün mürüvvetlerine, bugünün heyecanıyla tanık olmanızı temenni ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Koruk ise, “Sizler için zaman zaman zor olan ama bir o kadar zevkli, güzel hatıralarla dolu güzel dostluklar tesis ettiğiniz öğrencilik günlerinin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz, ümit ederim arzu ettiğiniz gönlünüze göre güzel bir hayatı yaşarsınız ancak şunu unutmayın ki eğitim artık okullarla ve hayatın belirli bir dönemiyle sınırlı olmadığını unutmayınız. Eğitimin her insan için ömür boyu devam eden, kendini sürekli geliştirme süreci olduğunu bilin ve bunun gereği olan kendinizi bilgi ve beceri olarak geliştirecek faaliyetlerden uzak kalmayın. Göstermiş olduğunuz gayret ve bugün elde etmiş olduğunuz başarı için sizleri kutluyor, diplomalarınızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Üniversitelerin misyonları arasında, toplumun ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirmek, önemli bir yer tutar” diyen Prof. Dr. Koruk, “Bu bağlamda üniversitemiz de özellikle son yıllarda bütün sektörlerde ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara iş gücünü yetiştirmeyi önemsemiştir. Bunun gereği olarak da hem sanayimiz ve KOBİ'lerimiz hem de hizmet sektörlerimiz için eleman yetiştiren meslek yüksekokullarımızın müfredat değişiklikleri yapılmış öğretim elemanı ihtiyaçlarını giderilmeye çalışılmış ve özellikle laboratuar ve staj imkanlarını geliştirilmiştir. Bu şekilde hem mezunlarımızın kalifiye iş gücü olarak kolay iş bulması hedeflenmiş hem de ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunulmuştur. Meslek yüksekokullarındaki iyileştirme ve geliştirme faaliyetleri ülkemizin kalkınma ve gelişme hedeflerine paralel olarak devam edecektir” ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Koruk, “Velilerimiz bugün ne kadar mutlu ve gururlu olsa azdır. Çünkü sizler bugün sadece evlatlarınızın iyi yetişmesi ve hayata hazırlanmaları için fedakarlıklar yapmadınız aynı zamanda ülkemizin aydınlık geleceği için birer ışık yakmış oldunuz. Bu nedenle sizleri kutluyor ve evlatlarınızın daha nice başarılarında ve mutluluklarında sağlıkla yanlarında olmanızı diliyorum” diye konuştu.

“Üniversitemiz öğretim elemanlarının büyük bir özveri ve gayretle daha kaliteli bir eğitim vermek için gayret gösterdiklerini söyleyen Prof. Dr. Koruk, “Bu gayretlerinizin somut çıktıları mezun etmekte olduğunuz öğrencileriniz olarak karşınızda. Sizlere de gerek bu gençlerin yetişmesinde emeğiniz gerekse de ülkemizin kalkınmasına ve aydınlık geleceğine yaptığınız katkılarınız için kutluyor, en kalbi sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Mezun öğrenciler adına konuşan Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Meslek Yüksekokulu birincisi Halil Sezen, “Bu güzide mezuniyet töreninde bulunmaktan arkadaşlarımın başarılarını birlikte kutlamaktan büyük onur duyuyorum. Ülkemizin, milletimizin geleceğinin aydınlık yüzleri, başarının sırrı azim ve gayrette yatmaktadır. Her zaman hedefinizi belirleyerek yol kat etmeyi öğrenmemiz azmimizi ve gayretimizi hedefimize göre arttıracak ve azim sonrası hedefimize mutlak suretle ulaşmamızı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Törene katılan öğrenciler tarafından Gaziantep Üniversitesi Andı'nın okunması sonrasında kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Genel Sekreter Ercan Eroğlu tarafından diploma ve hediye takdim edildi. Mezun olan öğrenciler, keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Tören sonrasında üniversitenin Çobanevi Sosyal Tesisleri'nde üniversitenin kuruluşunun 25’inci yıl dönümü nedeniyle kokteyl düzenlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: