Gaziantep Valisi Ata, Mardinli işadamlarından okul istedi

Gaziantep Valisi Erdal Ata, kendisini ziyaret eden Mardinliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (MAREV)’in yönetim...

Gaziantep Valisi Erdal Ata, kendisini ziyaret eden Mardinliler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (MAREV)’in yönetim kurulu üyelerinden okul yaptırmalarını istedi. Ata, "Eminim ki Gaziantep’te gerek MAREV gerekse Mardinli sanayici ve iş adamlarımız kendi adlarını yaşatacak birer okul yaptıracaktır” dedi.
MAREV yönetim kurulu üyeleri ile Mardinli sanayici ve işadamları, Vali Ata’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, Ata’ya, “Sizleri Gaziantep’te görmek hepimizi mutlu etmiştir. Eğitime olan duyarlılığınızı biliyoruz. Bizler de eğitim öncelikli faaliyetlerimizle öğrencileri hedef kitle olarak aldık ve onlara kurs, burs ve çeşitli eğitim destekleri sağlıyoruz. Vakfımız sosyal projeler yanında yılın değişik dönemlerinde ihtiyaç sahiplerine gıda maddeleri de dağıtmakta. Ancak hepimizin önceliği eğitimdir. 2011/2012 eğitim öğretim yılında da birçok projeyle yine öğrencilerimize ve eğitim kurumlarımıza destek vereceğiz.” dedi.
Demirci’den vakfın çalışmaları hakkında bilgi alan Ata da “Çalışmalarınızdan ve eğitime karşı duyarlılığınızdan dolayı çok mutlu oldum. Eğitim Gaziantep’te hepimizin önceliği olacaktır. Ömrümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyerek eğitim anıda Gaziantep’te neler yapılabileceğini toplumun bütün kesimlerinden davet edeceğimiz temsilcilerimizle sanayici ve iş adamlarımızla eğitime katkı sağlayacak vatandaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Yeni yetişen nesillerimizin daha sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi ve her alanda yeterlilik sahibi olabilmeleri için elimizden geleni yapmak zorundayız. Eğitim sadece bizlerin değil, herkesin ortak önceliği olmalıdır. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsan eğitime önem vermek ve eğitim alanındaki sorunların çözümüne destek olmak zorundayız” diye konuştu.
Vali Ata, ayrıca gerek MAREV’in gerekse Mardinli sanayici ve iş adamlarının birer okul yaptırması gerektiğini vurgulayarak, “Bu aşamadan sonra MAREV’e bir okul yaptırmak yakışacaktır.” ifadelerini kullandı.
Vali Erdal Ata’nın okul yaptırma teklifine vakıf yöneticileri sıcak baktı. Ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen üyeler, bu konuyla ilgili yönetim kurulunda gündem oluşturacaklarını aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz