Gaziantep, Van’ın yaralarını sarıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyalarında, toplanan malzemelerin Van'daki depremzedelere dağıtımı sürüyor. Gaziantep...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyalarında, toplanan malzemelerin Van'daki depremzedelere dağıtımı sürüyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Gaziantep Valiliği koordinasyonunda 'Hepimiz Van'ız, Hepimiz Biriz' sloganı ile başlattığı yardım kampanyası kapsamında hazırlanan gıda, çadır ve diğer temel ihtiyaç maddelerinden oluşan konvoylar ardından, hafta sonu yardımların üçüncü bölümü Van'a ulaştı. 3 kamyon dolusu yardım malzemesi, depremden en fazla etkilenen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği Dağönü Köyü'ne götürüldü. Tamamen yıkılan köyü gezen ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, daha sonra Gaziantepli hayırseverler tarafından gönderilen halı ve kilimleri vatandaşlara dağıttı.
Depremin, kendilerini çok üzdüğünü belirten Başkan Güzelbey, "Gaziantep'te çok sayıda Vanlı bulunuyor ve bunlar ilin ekonomisine katkı sağlıyor. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak depremden en fazla zarar gören 6 köyümüzü kardeş köy olarak seçmiştik. Bunlardan biri de 15 kişinin hayatını kaybettiği Dağönü köyüdür. 80 hanesi olan ve 500 kişinin yaşadığı köyümüze daha önce gıda desteği sağlamıştık. Vatandaşlarımızın eksiklerini yerinde tespit eden ekiplerimiz, çadır ve konteynerlerde yaşayanların halı ve yolluk gibi eksikliklerinin olduğunu bize bildirdi. Biz de iş adamlarımızın destekleri ile hazırladığımız 3 kamyon halı ve yolluğu köylerimizdeki vatandaşlarımıza dağıtacağız." dedi.
Köye girişinde çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve çocukların okul binası talep etmesi üzerine Başkan Güzelbey, Van Milli Eğitim Müdürü ile görüşeceklerini ve üzerlerine düşen ne ise yerine getireceklerini ifade etti.
Köylülerle bir süre sohbet eden ve taleplerini tek tek not alan Güzelbey, hasta olan 2 vatandaşın, Gaziantep'e götürülerek tedavi altına alınacağını söyledi. Başkan Güzelbey ve beraberindeki heyet, daha sonra depremde en çok kayıp veren Van’ın Erciş ilçesine geçti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz