Gaziantep Zabıtasından Havalı Korna Uygulaması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, tarafından başta ticari araç sürücüleri olmak üzere...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, tarafından başta ticari araç sürücüleri olmak üzere tüm dolmuş, minibüs ve otobüs sürücülerine yönelik aşırı gürültü kirliliğini engellemek amaçlı havalı korna uygulaması düzenlendi.

Demokrasi Meydanı durağında uygulama yapan Gaziantep Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, minibüs ve dolmuşları durdurarak, araçların kornalarını kontrol etti. Birçok araçta havalı korna bulunmazken, zabıta ekipleri uygulamalarına devam etti. Şuana kadar yapılan uygulamalarda yaklaşık 100 araçtan havalı korna sökülürken, cezai işlem uygulandı.

Reklam
Reklam

Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, toplu taşımacılığın ciddiyet gerektiren işlerinden bir tanesinin olduğunu belirterek, “Ekiplerimiz sahada yapmış olduğu kontrollerde, toplu taşımacılıkta olmayan, olmaması gereken, havalı korna denetimini sürdürmektedirler. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bu kornayı kullanan araçlara, öncelikle yazılı ihtar tanzim ederek, sökülmesi yoluna gidiyoruz. Sökülmediği takdirde ve sonraki yapılan kontrollerde de bunlarla ilgili cezai işlemleri uyguluyoruz ve kendimiz bizzat sökerek el koyuyoruz" dedi.

Özellikle Gaziantep gibi gelişen kentler için görüntü kirliliği ciddi bir sorun haline geldiğini ifade eden Yalım, "Araç sayısının hızla artması, korna kirliliğini ciddi bir anlamda arttırmıştır. Özellikle toplu taşıma araçları düzenli güzergahlarda çalışan araçlar olduğu için, birde zamana bağlı olarak çalışıyorlar ve zamanları iyice sıkıntı olduğunda korna ile kendilerine yol açmaya çalışıyorlar şoförlerimiz. Bu hatayı kabul etmiyoruz. Kent içerisinde insanların sağlığını bozacak şekilde, yüksek düzeyde gürültü kirliliğine sebep olan bu havalı kornaların ne kullanılmasını nede takılmasına hiçbir şekilde müsaade etmiyoruz. Ekiplerimiz yaptığı kontrollerde tespit etmeleri halinde derhal gerekli yasal işlemleri anında yapmaktadırlar. Kontrollerimiz kent merkezinin her yerinde olabiliyor. Hem sivil ekiplerimiz, hem motorize ekiplerimiz hem de yaya ekiplerimiz bu konularla ilgileniyor. Bu yapmış olduğumuz uygulamalarda her hangi bir ayrım konusu da söz konusu değil, minibüs, otobüs fark etmiyor. Hepsine de aynı işlemi titizlikle yürütüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yalım, kent merkezinde 800’e yakın toplu taşıma aracının olduğunu belirterek, yaklaşık 100 aracın üzerinde havalı kornanın söküldüğünü söyleyerek, "Buradaki amacımız hem havalı korna araç sayısının artmaması ve gürültü kirliliğine yol açmamasıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: