Gaziantep'e göl manzaralı konut projesi

SİMPAŞ ve Paralel Yapı ortaklığıyla Gaziantep’te yaşama geçirilecek Antepia Projesi, 1.2 milyar dolarlık harcamayla...

SİMPAŞ ve Paralel Yapı ortaklığıyla Gaziantep’te yaşama geçirilecek Antepia Projesi, 1.2 milyar dolarlık harcamayla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin GAP’tan sonraki en büyük projesi olacak. Biri 75 bin, diğeri 32 bin metrekare olan 2 yapay gölet de bulunacak olan 3 bin 470 konutluk projenin ilk etabının yüzde 45’i tanıtıma çıkmadan satıldı.

Antepia Projesi’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projenin 560 bin metrekarelik bölümüne 3 bin 470 konut yapılacağını, bu konutların 156 bin ile 1 milyon 812 bin 900 TL’den satışa çıkarıldığını açıkladı. Dünyanın en büyük biyolojik göletinin yer aldığı projede, bölgede bir ilk özelliği taşıyan golf sahası ve yelken kulübünün yanı sıra tenis kortları, otel, agora meydanı, amfi tiyatro, teniz feneri konseptiyle tasarlanan fener cafesinin yer aldığını kaydeden Nakıboğlu, projenin tasarım, yönetim, koordinasyon ve satış -pazarlama faaliyetlerinin Sinpaş Yapı, yapımının ise Paralel Yapı tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı. Suyunun bolluğu ve güzelliğinden dolayı eski adı ‘Ayıptan’ yani ‘Suyun Gözü’ olan Gaziantep’in bu özelliğinin Antepia Projesi’nin ana konseptini oluşturduğunu kaydeden Taner Nakıboğlu, biyolojik gölet ve peyzaj manzarasına sahip evleriyle projenin kentin gelenekleri ve tarihi dokusundan uzaklaşmadan lüks, seçkin ve keyifli bir yaşam olanağı sağlayacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Gap'tan sonraki en büyük yatırım

Antepia’nın 1.2 milyar dolarlık harcamasıyla bölgenin GAP’tan sonraki en büyük yatırımı olmasının yanı sıra, bölgenin en büyük konseptli konut projesi olduğuna işaret eden Nakıboğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bölgeye büyük bir katma değer sağlayacak olan proje yaklaşık 3 bin kişiye de istihdam sağlayacak. 2+1’den başlayıp 7+2 yalıya kadar uzanan farklı tiplerdeki konutların yer aldığı projenin 470 konuttan oluşan ilk etabının temeli önümüzdeki günlerde atılarak 2013 mart ayında tamamlanacak. Bölge insanının yaşam tarzına uygun olan ve Suriye’den de talepler gelen ilk etaptaki evlerin yüzde 45’i daha tanıtım aşamasında satıldı. Konutlarımızın banka kredili veya şirket bünyesindeki özel ödeme koşullarıyla vadeli olarak gerçekleşmesi ise bir başka özelliği.”

En büyük gölet, en büyük yeşil alan

Nakıboğlu, yeşil alanda ise göl kenarı boyunca fıstık, meyve ağaçlarından oluşan koru, mesire alanları, parklar, ve konut bahçeleri bulunacağını vurgularken, bu özelliğiyle projenin Türkiye’nin en büyük yeşil alanına sahip projesi olduğunu dile getirdi. Bünyesindeki 75 bin metrekarelik biyolojik yapay göletin de dünyanın en büyük göleti olduğunu kaydeden Nakıboğlu, ilk etapta yer alan 32 bin metrekarelik yapay göletin ise dünyanın en büyük ekolojik göleti olduğunu açıkladı. Nakıboğlu, projeyle denizi olmayan Gaziantep’te insanlar göl manzarasını seyrederek deniz kenarında yaşıyormuş hissine kapılacağını da vurguladı.

Reklam
Reklam

Neden Gaziantep?

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik ise, Güneydoğu’nun en büyük ekonomi merkezlerinden biri olan Gaziantep’in özellikle Suriye ile vizelerin kaldırılmasından sonra bölgenin ekonomik ve sosyal yönden en gelişen kenti olduğunu bu nedenle proje için bu kenti seçtiklerini söyledi. Gaziantep’te sanayi üretiminin kriz döneminde bile hız kesmeden devam ettiğine işaret eden Çelik, şunları söyledi: “Yaptığımız araştırmalar Gaziantep’te böyle bir yoğun talep olduğunu ortaya çıkardı. Biz de bu talebe yanıt verdik. Bölgenin gelişmeye açık yapısı ve proje bölgemizin yanı başındaki Zirve Üniversitesi sayesinde önümüzdeki yıllarda Antepia’nın büyük bir değer artışı elde edeceğine inanıyoruz.”