Zirve Üniversitesi ve ile Özpolat Makine’nin ortaklaşa yürüttüğü 'Gaziantep Sanayi ile Gıda Şehrine Yolculuk' projesi çerçevesinde şehre Mısır İrmiği Gıda Laboratuarı kuruluyor.
Proje Koordinatörü Özpolat Makine AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, bir kısmı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin toplam maliyeti 2 milyon TL olduğunu belirtti. Projenin, 2012 yılının Eylül ayında faaliyete geçmesinin planlandığını ifade eden Özpolat, Mısır İrmiği Gıda Laboratuarı kurulması ile birlikte mısır üretimindeki sıkıntıların büyük oranda biteceğini vurguladı. Özpolat, “Projemizin amacı şehrimizde ve ülkemizde bir örneği olmayan Mısır İrmiği üretiminde gıda laboratuarı kazandırmak. Bu sayede üniversite akademik çalışmalarını, teorik çalışmalarını, uygulamalı olarak deneme ve görme imkânı bulabilecekler. Doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri hazırlayacakları tez ve projeleri uygulamalı olarak yapma imkanına kavuşacaklar." dedi.
Projenin, şehirdeki değirmen sanayicilerine hizmet vereceğini ve yol göstereceğini aktaran Özpolat, "Gıda sektöründe imalat yapan tüm ekmek, pasta, hazır gıda ve hazır yemek fabrikalarına, un ve unlu mamul üreticilerine, tatlı ve şekerli yiyecek üreten firmalara butik ürünler üretebilecekler. Aynı zamanda tüm test deneme ve araştırma geliştirmelerinde yardımcı olabilecek ve kullanabilecekleri bir Mısır İrmiği Laboratuarı olacaktır. Türkiye’de bir ilk olarak yapılan bu Laboratuarın bir örneği bulunmamakta." diye konuştu.
Zirve Üniversitesi’nin sektöre verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Ali Özpolat, "Başta rektörümüz olmak üzere tüm yönetim ve akademik kadrolar müthiş bir heyecanla bizleri desteklediler. Kendileriyle bu projeyi paylaştığımız ilk günden beri bizlere inanarak ve destek olarak her zaman yanımızda olmaları bizlere güç verdi. Ayrıca bu projemize inanarak bizlere maddi destek olan İpekyolu Kalkınma Ajansı’na da teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.
"ŞİRKETKLER ÜNİVERSİTELERİN TEKNOLOJİ ÜRETME POTANSİYELİNDEN FAYDALANMALI"
Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen ise üniversite-sanayi işbirliğini sağlayacak 'Gıda Şehrine Yolculuk Projesini' desteklediklerini, projenin hayata geçirilmesi için gereken çaba ve gayretin gösterildiğini söyledi. Töremen, teknolojinin her alanda hızlı gelişmesi sonucu rekabet arttığını, dünyada faaliyet gösteren sanayicilerin, üniversiteler ile işbirliğine gitmeye mecbur olduklarını belirtti. Töremen, “Eğer aynı alanda faaliyet gösteren rakiplerinizden hızlı olmazsanız, birkaç yıl içinde yok olabilirsiniz. Bunun için şirketler üniversitelerin teknoloji üretme potansiyelinden faydalanmaları gerekir." diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz