Gaziantep’e Türkiyenin En Büyük Parkı Yapılıyor

7 milyon metrekare alanı kapsayan ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği Yeşilvadi projesi alanında...

7 milyon metrekare alanı kapsayan ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği Yeşilvadi projesi alanında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, içerisinde 86 bin 500 metrekare gölet alanı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Türkiye’nin en büyük parkını yaptıklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yeşilvadi Projesi alanında incelemelerde bulunan ve 1. etabının temmuz ayında halkın hizmetine sunulacağını kaydeden Başkan Tahmazoğlu, “35 bin konutun yapılacağı ve 150 bin kişinin yaşayacağı bu proje Gaziantep’in çehresini değiştirecektir. Yeşilvadi projemizde konut, park ve yol çalışması birlikte yapılmaktadır. Türkiye’nin en büyük parkı olacak Yeşilvadi parkımızın inşası son hızla devam ediyor. Toplamda 1 Milyon 700 bin Metrekare yeşil alan olacak bu vadi Gaziantep’in ve Türkiye’mizin en güzel vadisi olacaktır. İçerisinde yürüyüş alanları, gölet alanları, spor alanları, piknik alanları, gençlerimiz için adrenalin parkları, çocuklarımız için çok çeşitli masal parkları ve birçok çocuk oyun alanları olacak. Böylelikle burası hobi bahçeleri ile çiçek bahçeleri ile Gaziantep’in ve Türkiye’nin gözbebeği haline gelecek. Parkımız içinde ayrıca 86 Bin 500 Metrekare büyüklüğünde biyolojik göletler olacak. Bu göletlerde insanlarımızı kayıklarla gezdireceğiz. Parkımızın ilk etabı olan 300 bin metrekarelik alanını temmuz ayı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Daha sonrası etap etap yine bu yıl içerisinde havaalanı yolundan Dutluğa kadar olan kısmını da inşallah bitirmiş olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: