Gaziantep'in İhracatta Başarı Hikayesi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2012 yılında Türkiye’nin en büyük...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2012 yılında Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına Gaziantep’ten 71 firmanın girdiğini belirterek, “İhracatçı ordumuz her geçen yıl büyüyor, ihracatta başarı hikayesi yazmaya devam ediyoruz” dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan “2012 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırması” na göre iller bazında firmaların dağılımı incelendiğinde, Gaziantep’in 71 firma ile İstanbul’un ardından ikinci sırada geldiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep’ten, Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçıları arasına giren firma sayısının arttığını vurgulayan Konukoğlu, Gaziantep’ten 2010 yılında 53, 2011 yılında 63 ve 2012 yılında 71 firmanın en fazla ihracat yapanlar arasında yer aldığına dikkati çekti.

GSO Başkanı Konukoğlu, büyük azim ve özveriyle çalışan Gaziantepli ihracatçıları kutladı. Geçen yıl 5 milyar 879 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ve 177 ülkeye dış satım yaptıklarını hatırlatan Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’2013 yılının ilk dört ayında da ihracat artışımız sürüyor. Gaziantep’in ihracatı bu yıl Nisan ayında yüzde 19 artışla toplam 562 milyon 528 bin dolara ve Ocak-Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,3 artışla 2 milyar 63 milyon dolara ulaştı. İhracatçılarımız yorulma bilmeden, ülkemiz için üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracat yapmaya devam ediyor. Gaziantep’in ihracatçı ordusu her geçen yıl büyüyor, ihracatta başarı hikayesi yazmaya devam ediyor.’’

Konukoğlu, Gaziantep olarak 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracata imza atarak, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedefine en büyük katkıyı koyan şehirlerarasında yer alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: