Gaziantep'in Kadın Otobüs Şoförleri

GAZİANTEP (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep'te 4 kadın şoför, şehir içi yolcu taşımacığında hizmet veren otobüsleri kullanıyor.

"Ön yargıları yıktık" Tuba okutucu da eşinin desteğiyle bu mesleği seçtiğini dile getirdi. Araba kullanmaya meraklı olduğunu ancak otobüs kullanmayı aklına hiç getirmediğine vurgu yapan Okutucu, yaptığı işin kolay olmadığını anlattı. Otobüs kullanmaya başladığı ilk günlerde bazı sorunlar yaşadığını ifade eden Okutucu, "Ön yargıları yıktık ve şimdi herkes alıştı. Çok güzel mesajlar alıyoruz. Şuanda 4 kadınınz ama bu sayının artacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Vatandaşlar ise otobüs koltuklarında artık kadın şoförleri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz