Gaziantep'in Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümüne Doğru

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla çocuklara yönelik kültür sanat şenliği düzenlendi.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla çocuklara yönelik kültür sanat şenliği düzenlendi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla Çocuk Sanat Merkezi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen şenlikte yüzlerce öğrencinin katılımıyla çalışma atölyeleri oluşturuldu. Çocuklara Gaziantep kültürüne özgü antik dönem sembolleri ve hikayelerinin görsel bir sunumla aktarıldığı sembol atölyesi ve antik kaplara dekor uygulaması gerçekleştirilen tasarım atölyesi gerçekleştirildi. Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenen mozaiklerin mitolojik hikayeleri görsel bir sunumla aktarıldığı çocuklar bazı mozaiklerin reprodüksiyonları yapma çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, merkezde çocuklarda yaratıcılığı, üretkenliği, farklı ve özgün düşünme yeteneğini keşfedecek, destekleyecek, onları sanatla buluşturacak çeşitli eğitim programları geliştireceklerini belirtti. Farklı çalışmalar yapılmasına olanak sağlayacak bir içerikle hazırlanan şenlikte hazırlanan atölyelerin zengin ve değişken içeriğe sahip olduğunu ifade eden Marangoz şunları kaydetti: "Çocukları yeni sanat dalları ile buluşturacak farklı atölyeler; ornitoloji, kostüm, mitoloji, sembol ve tasarım atölyeleri olarak seçildi. Bu atölyeler merkezimizde ilk kez yapılıyor. Amacımız çocukların yaratıcı ve özgün düşünme yeteneklerini teşvik etmek. Onlara geniş bir yelpazede keyifli öğrenme fırsatları sunmak ve onlara değişken atölye fırsatları ile farklı disiplinleri tanıtmak. Atölyelerde yapılan çalışmalardan ortaya çıkan eserler sergilenecek. Şenlikler 20 Aralık'a kadar devam edecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: