Gaziantep'in örnek projelerinin resmi açılışı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin ilk sivil Gezegenevi ve Bilim Merkezi ve örnek projeler...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin ilk sivil Gezegenevi ve Bilim Merkezi ve örnek projeler arasında yer alan Çöp Arıtma Tesisi’nin resmi açılışı yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, hayata geçirilen ‘Metan Gazından Elektrik Üretim Projesi’nin Türkiye’de aynı alanda yapılan çalışmalar içerisinde en hızlı tamamlanan projeler arasında yer aldığını söyledi. Göksen, “Projenin hayata geçmesinin ardından 10 aylık bir süre zarfında yaklaşık 2 bin megavatlık elektrik üretimi yapılmış, 2010 yılında bin 100 konutun elektrik ihtiyacı karşılanmıştır. Aynı zamanda hava kirliliği ile mücadelede yıllık 16 bin ton karbondioksite eşdeğer metan gazının doğaya salınımı engellenmiştir.” dedi.
Göksen, “Bu proje, Koreli kardeş yatırımcılara Türkiye’de özellikle çevre ve temiz enerji konularında işbirliği için öncülük etmiştir. Projenin başarısı hem Kore hem Türkiye için gurur kaynağı olmuştur. Gaziantep olarak, Türkiye’de ve bölgemizde bulunan projelere önderlik ettiğimiz temiz enerji kaynaklarının kullanımı ve hava kirliliği ile mücadele konusundaki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu konuda Kore Hükümeti ve Koreli yatırımcılarla işbirliğine açığız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

GAZİANTEP YATIRIMCILAR İÇİN CAZİBE MERKEZİ
Projenin Türkiye ve Gaziantep’e hayırlı olmasını dileyen Gaziantep Valisi Erdal Ata da “Hayata geçen bu çevre projesi ile bu ilişkinin önümüzdeki yıllarda gelişmesini temenni ediyorum. İlimize yatırım yapmak isteyen Koreli yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Gaziantep, artık bölgede cazibe merkezi durumunda. Gaziantep ve Koreli firmalar orta doğu pazarına açılması konusunda örnek kentlerden biridir. Büyükşehir Belediyesi ve Koreli CEV Enerjisi firmasının yetkililerine böyle bir yatırımı hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Güney Kore Büyükelçiliği Basın Ataşesi Dong Woo Cho ise Kore ve Türkiye de enerji alanında duyulan ihtiyacın ekonomik büyüme ve enerji üretim yasalarıyla desteklenerek, stabile bir çözüme ulaşmasıyla aşılacağını söyledi.
Kore ve Türkiye arasında kardeş ülke olarak tarihten gelen dostane bir ilişki olduğunu vurgulayan Dong Woo Cho, “Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden bir olan Gaziantep’te bu tesisin açılmasına vesile olan ve geleceğini düşünen bir çevre anlayışına katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum. İlişkilerimizin tüm hızıyla devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmalar sonrasında davetliler Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gezegenevi ve Bilim Merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Davetliler, Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nin Gaziantep’e yaraşır bir proje olduğunu, kent vizyonuna önemli katkı sağladığını belirtti. Türkiye’nin ilk sivil Gezegenevi ve Bilim Merkezi ile eş zamanlı olarak, örnek projeler arasında yer alan Çöp Arıtma Tesisi’nin de resmi açılışı protokol üyeleri tarafından barkovizyon aracılığıyla yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz