Gaziantepli Adil Özberk Hoca, Vefatının 14. Yıldönümünde Anıldı

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep’in önemli...

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep’in önemli hocalarından Adil Özberk Hoca’nın vefatının 14. yıldönümünde, Adil Hoca İlim Kültür ve Yaşatma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen anma gecesine katıldı.

Gecede konuşan Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Adil Hoca’nın kendisinin de hocalığını yaptığını belirterek, “Rahmetli hocamıza 1969 yılında, kendisine talebe olma şerefine nail olduk. 1975 ve 1976 yılından sonra 7 sene talebeliğini yaparak mezun olduk. Adil Hoca, idol, örnek bir insan idi. Diyaloğumuz her zaman talebe hocalık, abi kardeşlik şeklinde devam etti. Kendisini minnetle ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Alimlerin hayatlarını anlatan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar,“Onlar kimseye gönül koymadan davalarına baş koyan, gönüllerini ortaya koyan ve sonunda da gönüllere taht kuran gönül dostlarıdırlar. Elbette onları ancağız. Ama bununla kalmayacağız. Onları anlamaktır asıl önemli olan. Yeter mi, tabi ki yetmez. Onları yaşamaktır gerekli olan. Bununla da kifayet etmeyeceğiz. Onları yaşatmak, onların güzelliklerini çevremize, etrafımıza, insanlığa yaymalıyız. İşte bunun için buradayız” diye konuştu.

Anma gecesine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, insan hayatında nelerin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Nasıl ki insanların kalbi vardır. Şehirlerin de kalbi vardır. Elbette bir şehrin sanayisi, teknolojisi, el emeği, göz nuru, çalışkanlığı, üretkenliği çok ama çok önemlidir. Fakat bunlar hiçbir zaman sadece şehrin ruhunu oluşturmazlar. Şehir, bizim medeniyetimizde Medine’dir. Ve her Medine’nin, her şehrin bir ruhu vardır. O şehrin ilmi, irfanı o şehrin insanlarının yaptığı bütün iyilikler, güzellikler, hayırlar, dualar ve manevi bütün unsurlar o şehrin ruhunu oluştururlar. Adil Hoca, bize, bir mihrabın, bir caminin mihrabının, minberinin ve kürsüsünün nasıl bir halk üniversitesine dönüşebileceğini göstermiştir. Nitekim bizim böyle halk üniversitesi denilebilecek birçok hocamız olmuştur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anma gecesinde, Bilir Kardeşler, Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve ilahiler okuduktan sonra davetlilere Adil Hoca’nın hayatını anlatan film izletildi. Gecede, Türkiye hafızlık birincisi Nuriye Bakır’a plaket verildi. Anma gecesi Adil Özberk Hoca’nın oğlu Salih Özberk’in duaları ile son buldu.

Anma gecesine AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Sanko Holding Yönetim Kurulu üyeleri Adil Sani Konukoğlu ve Abdulkadir Konukoğlu, , Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz