Gaziantepli çocuklar satrancı Şehitkamil Belediyesi’nde öğreniyor

Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlere yöneldiğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı...

Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin sosyal ve sportif faaliyetlere yöneldiğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bu bağlamda açtığımız satranç merkezinde birçok çocuklarımıza satranç dersi veriyoruz.” dedi.
Sporun her alanında faaliyet gösterdiklerini söyleyen Fadıloğlu, ilçede bir satranç merkezi yaptıklarını kaydetti. Özellikle satranç sporuna bağımsız bir bina kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fadıloğlu, her sene Türkiye genelinde satranç yarışmaları düzenlediklerini kaydetti.
Başkan Fadıloğlu, satrancın çocuklar açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak bu spor sayesinde çocukların zekâlarının geliştiğini ifade etti. Satranç Eğitim Merkezi'nde lisanslı sporcuların olduğunu kaydeden Fadıloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Satranç Merkezi ile ilgili Şehitkamil Belediyesi olarak 23 Nisan ve 29 Ekim'de geleneksel hale gelen bir satranç turnuvamız var. Lisanslı sporcularımız var, fakat bunun ötesinde sürekli eğitim veren bir merkezimiz olsun istedik.
Daha önce yapılmış olan bir park içindeki kafeteryayı Satranç Eğitim Merkezi haline getirdik. Hocalarımızın nezdinde burada, çocuklarımıza satranç eğitimi veriliyor. Açık alanda da satranç oynayabilecekleri bir mekan oluşturduk. Satrancı, çocuklarımızın zekasını geliştirici ve bireysel bir spor olması münasebetiyle çok önemsiyoruz.
Sporun her dalında faaliyet gösterirken, özellikle satranca bağımsız bir bina kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz