Gaziantepli Devre Mülk Satışından Şikayetçi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep İl Hakem Heyetine bu yılın 6 aylık döneminde yapılan başvuru sayısı geçen yılı geçerken, gerçekleştirilen 112 şikayetten 82'sini devre mülk satışları oluşturdu.

Kampanyalı satışta 10 gün içinde cayma hakkı Açıkgöz, devre mülk satışlarını kapsayan kampanyalı satışlarda tüketici yanıltmaya yönelik bir çok girişim tespit edildiğini belirtti. Kalabalık yerlerde anket yapma adına kişilerin iletişim ve maddi durum bilgileri öğrenildiğini, daha sonra bu kişiler arasında seçilenlerin telefonla aranarak devre mülk yapılacak araziye götürülerek yanıltıcı bilgilerle ikna edildiğini ifade eden Açıkgöz, şunları kaydetti: "Örnek olarak sözle 30 ayda teslim deniliyor ama sözleşmede 'Ruhsat tarihinden itibaren 30 ay' ifadesi bulunuyor. Kişi sözleşmeyi imzalarken buna dikkat etmeden '30 ay nedir ki geçer bile' düşünüyor. Zaman geçtikçe ne inşaat başlamış oluyor ne de herhangi bir teslim gerçekleşiyor. O zaman tüketici aldatıldığını anlıyor." Açıkgöz, bu gibi kampanyalı satışlarda tüketicilerin sözleşmeyi imzaladıktan 10 gün içinde hiçbir yükümlülük altına girmeden vazgeçme hakkı bulunduğunu ancak bunu bilen firmaların söz konusu zamanı geçirmek için çeşitli bahanelerle tüketiciyi oyaladığını savundu. Böylesi satışlarda tüketiciyi korumaya yönelik söz konusu 10 günün "tesisin görülmesinden" sonra başlaması şartı bulunduğuna dikkati çeken Açıkgöz, şu bilgileri verdi: "Tüketiciler özellikle satış aşamasında 'laf kalabalığına' gelmesin. Kendilerine şifaen söylenen her şeye inanmasın. Anlatılan bilgilerin sözleşmede açık açık dile getirilip getirilmediğini incelesin. Sorduğu en küçük soruya bile tatmin edici cevap alamıyorsa sözleşmeyi imzalamasın. Eğer sözleşmeyi imzaladığı halde vazgeçmek istiyorsa zaman kaybetmemek adına firma yerine direk hakem heyetlerine başvursun."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz